Koronavírus

Vakcinálás utáni menstruációs zavar

Miért jelentkezik egyeseknél zavar a megszokott ciklusukban? Erre keresi a választ több nőgyógyász és más szakember.

Bővebben

Koronavírus: a hálószobában is elkaphatjuk a Covidot?

Szexuális úton is elkaphatjuk a vírust? A koronavírus fertőzés vajon tényleg csökkenti a férfiak termékenységét? Urológiai problémákat is okozhat a COVID? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Bővebben

Édes karantén – Zsófi és Zétény története

Egy fiatal pár életében nagy mérföldkő az összeköltözés. Nem is szokták nagyon elkapkodni. Zsófi és Zétény sem azt tervezte, hogy fél év együttjárás után egy fedél alatt folytatják majd életüket, de a sors másképp akarta.

Bővebben

Jót tesz a koronavírus a szexuális vágynak?

Sok egymásnak ellentmondó információ kering arról, hogy a jelenlegi helyzet miként hat az emberek szexualitására.

Bővebben

A szex így maradhat örömteli

A koronavírus-járvány miatti távolságtartás és bezártság az élet számos területére rányomja bélyegét, beleértve a többi között az emberek szexuális életét is. Lássuk, mit javasolnak a szakértők ebben a helyzetben.

Bővebben

Szexelhetünk-e a koronavírus-járvány idején?

Milyen kockázatokkal jár az intimitás ha tudjuk, hogy veszélyes vírust adhatunk át a partnerünknek, vagy éppen tőle kaphatjuk el a COVID-19-et? Az biztos, hogy a koronavírusjárvány hatással van a szexuális életünkre, a kérdés csak az, hogyan.

Bővebben

Így a legbiztonságosabb a szex a koronavírus idején

A koronavírussal leginkább sújtott New York város egészségügyi szervezete az élet minden területére készít útmutatókat a járvány idején, így a szex sem maradhatott ki. Sőt azt is megmondták, ki a legbiztonságosabb szexpartner, illetve mi az örömszerzés legbiztonságosabb formája.

Bővebben

Szorongsz a járványtól?

Március végén jelent meg az egyik első olyan kutatás, amely a 2019 decemberében kirobbant koronavírus-járvány pszichés hatásait vizsgálta. A kínai Wenjun Cao és kollégái a Hupej tartományban működő Changzhi-i Orvosi Egyetem több mint 7000 hallgatójával vettek fel kérdőíveket. Mennyire volt jellemző a diákokra a szorongás, és milyen tényezők függtek össze a lelki jóllét magasabb szintjével?

Bővebben

5 randitipp karanténlakóknak

Ma már szinte valamennyien tudjuk és elfogadjuk, hogy a koronavírus terjedésének csökkentése érdekében minimalizálnunk kell a többi emberrel való fizikai érintkezéseinket. Ez persze azt jelenti, hogy jó pár hónapig randizni is nagyon máshogy fogunk, mint eddig. Mit tehetnek azok, akik a járvány kitörésekor épp párkeresésben voltak? Az alábbiakban ismerkedési tippeket gyűjtöttünk össze, illetve azt is bemutatjuk, milyen változásokra lehet számítani a szexualitással összefüggő technológiákban.

Bővebben

4 tanács pároknak karantén idejére

Ha azt szeretnéd, hogy az önkéntes karantén ne hagyjon fájó nyomot a párkapcsolatodon, érdemes törekedned a tudatosságra, sokat és jól kommunikálni, és gyakorolni az önreflexiót. Hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Cikkünkből kiderül...

Bővebben

Vissza a főoldalra