Friss hírek

Potenciazavarok fiatalkorban

A potenciazavarok említése során szinte mindenki először az időskorra asszociál: sokan élnek abban a tudatban, hogy a merevedési és egyéb jellegű szexuális panaszok csak a szépkorúakat érinthetik. Pedig ez korántsem így van!

Bővebben

Amit a fogamzásgátlásról tudni kell

Az, hogy a pár milyen eljárást alkalmaz a nem kívánt terhesség elkerülésére, sok tényező függvénye, érdemes átgondolni a választott módszer hatékonyságát, kockázatait és költségvonzatát is.

Bővebben

Létezik tiniszerelem?

A középiskola a szórakozás, a tanulás, a drámák és a felnőtté válás időszaka. De a szerelem színtere is lehet? A folyosókon sétálva biztos rögtön kiszúrod a kéz a kézben járó, csókolózó, vagy néha még ennél is tovább menő párokat.

Bővebben

Emlőciszta – tünetek, okok, kezelés

Az emlő állományát a tejmirigyek és a tejcsatornácskák képezik. A köztes területet zsír- és kötőszövet tölti ki. Az emlőben megjelenő ciszták nagy része a tejmirigyek tágulatából alakul ki, és a szélükön kissé vaskosabb hám, tömlő veszi azokat körül. Az emlőciszták kialakulásakor megbomlik az arány a mirigyek által termelt anyag és annak felszívódása között, és esetleg a tejcsatornák elzáródnak.

Bővebben

A leggyakoribb hibák fogamzásgátló tabletta szedőknél

A fogamzásgátló tabletta a XX. század egyik legjelentősebb gyógyszervívmánya. Sok évtized fejlesztés és finomítás után mára már ultra-alacsony hormontartalmú, mégis hatékony, biztonságos, mellékhatással szinte alig bíró készítmények találhatók a patikák polcain.

Bővebben

Randevúra készülsz? Segítünk!

Az életreszóló társ kiválasztása az egyik legmeghatározóbb döntés egy ember életében. Nem lehetünk teljesek, ha nincs velünk a másik felünk. Persze, ez nem egy könnyű feladat, számtalan vakvágány és randevú vezet a boldog párkapcsolathoz. Ha viszont sikerül megbeszélni egy randit, akkor ki ne izgulna előtte, hogy minden rendben legyen?!

Bővebben

Miként változtatja meg az eltérő szexuális vágy a párkapcsolatot?

Nem egyszerű meghatározni és megmagyarázni a csökkenő nemi vágy jelentését a párok közt, mivel el kell fogadni, hogy annak ereje, intenzitása egy idő után egyébként is alábbhagy és megváltozik. Másrészt, nincs két egyforma vérmérséklettel, szexuális igénnyel létező ember.

Bővebben

Antibiotikum és fogamzásgátló – Szedhetem együtt?

Egyes antibiotikumok alkalmazása csökkenti a fogamzásgátló tabletták hatékonyságát, rendszertelen vérzés és az esetek körülbelül 5 százalékban nemkívánt terhesség is létrejöhet.

Bővebben

Alkoholfogyasztás és fogamzásgátlás – Hogyan kapcsolódnak?

A kis mennyiségű alkoholfogyasztás alapvetően nem befolyásolja a fogamzásgátlás hatékonyságát, ám a rendszeres, vagy hirtelen nagy mennyiségben történő alkoholfogyasztás bizonyos esetekben közvetve hatással lehet a fogamzásgátlásra. Az alábbiakból megtudhatod, hogyan.

Bővebben

Mikor kell véget vetni egy kapcsolatnak?

Amikor egy párkapcsolat kezdődik az életedben, akkor nem gondolod, hogy annak bármikor is vége kell, hogy legyen. Egyszerűen az ember nem úgy kezd bele a jövőépítésbe, hogy rögtön számol a legrosszabbal.

Bővebben

A pecsételő vérzés okai

Számos ok húzódhat a háttérben, de nem kell rögtön megijedni.

Bővebben

Elhízás: kevésbé hatékony a fogamzásgátló

Az elhízásnak számos kóros következménye közismert.

Bővebben

Diabéteszes neuropátia és szexualitás

Minden krónikus betegség okozhat szorongást, mely szexuális diszfunkcióhoz vezethet, ám a diabéteszes neuropátia esetén ez az arány magasabb: a betegek 20 százaléka tapasztal valamiféle szexuális zavart.

Bővebben

Melyik fogamzásgátló módszer árt legkevésbé a vaginának?

A nem kívánt terhesség elkerülése sokszor komolyabb kihívás egy nőnek, mint gondolnánk.

Bővebben

Miért lehet rendszertelen a ciklus a fogamzásgátló abbahagyása után?

Akár teherbe esési szándék, akár más miatt hagyja abba valaki a fogamzásgátló tabletta szedését, olykor azt tapasztalhatja, hogy a ciklusa felborul, és rendszertelenül jelentkezik a vérzés.

Bővebben

Potenciazavarok fiatalkorban?

A potenciazavarok említése során szinte mindenki először az időskorra asszociál: sokan élnek abban a tudatban, hogy a merevedési és egyéb jellegű szexuális panaszok csak a szépkorúakat érinthetik. Pedig ez korántsem így van!

Bővebben

Mikor alkalmazható sürgősségi fogamzásgátlás? Mik a veszélyei?

Nem megfelelő (esetleg teljesen hiányzó) védekezés esetén jöhet szóba a sürgősségi fogamzásgátlás, amelyet a gyakorlatban egy tabletta bevételét jelenti, a szeretkezés utáni 48-72 órán belül.

Bővebben

Ne törődjünk bele, ha rossz a szexuális életünk!

Emberemlékezet óta a szexualitásról elemi ösztönként, az egyik legszebb örömforrásként beszélnek írók, költők, civilek.Szerencsés esetben, a mindennapi életünkben is. Mit tapasztalunk a valóságban?

Bővebben

Fogamzásgátlás és trombózisveszély

A fogamzásgátló tabletták szedése önmagában igen kis kockázatot jelent a trombózis kialakulása szempontjából, ám bizonyos öröklött vagy szerzett betegségek, állapotok esetén érdemesebb más fogamzásgátló módszert előnyben részesítenünk!

Bővebben

Antibiotikumok és fogamzásgátlás

Ha egy másik gyógyszer egyidejű szedésével befolyásoljuk akár a felszívódást, akár a lebomlást, az eredetileg szedett orvosság hatása megváltozhat.

Bővebben

Milyen a biztonságos fogamzásgátlás?

A XXI. században a tudatos családtervezés kérdésével szembekerülő családok a fogamzásgátlási módszerek széles palettájáról választhatnak.

Bővebben

Fogamzásgátlás: mi a helyzet a férfiakkal?

A férfi fogamzásgátlás lehetséges módszereiről számos fórumon kaphatunk információt.

Bővebben

Vakcinálás utáni menstruációs zavar

Miért jelentkezik egyeseknél zavar a megszokott ciklusukban? Erre keresi a választ több nőgyógyász és más szakember.

Bővebben

A fogamzásgátlás és a libidó közötti kapcsolat

A fogamzásgátló módszerek megjelenésével és egyre szélesebb körben való elterjedésével jelentősen megváltozott a nők szexualitása, hiszen a nem kívánt terhesség megelőzése mindig is fontos részét képezte az emberi gondolkodásnak.

Bővebben

Így befolyásolja az alkohol a szexualitásunkat!

Nincs csúnya nő, csak kevés alkohol! Egy pohár italtól sokkal jobb lesz a szex! - sok hasonló mondást ismerünk, melyek szerint az alkohol és a jó szexuális együttlét elválaszthatatlanul összetartoznak.

Bővebben

Ez is okozhat fájdalmat:vaginizmus

A félelem legtöbbször csak a tudatos magyarázó elve a vaginizmusnak. A szexuális zavar igazi kiváltó okának hátterében leggyakrabban lelki tényezők állnak.

Bővebben

Életmódtanácsok fogamzásgátlót szedők számára

Célszerű betartani azonban néhány szabályt ahhoz, hogy a tabletta a legbiztonságosabban, egészségünk veszélyeztetése nélkül védjen a nem kívánt teherbe esés ellen.

Bővebben

Koronavírus: a hálószobában is elkaphatjuk a Covidot?

Szexuális úton is elkaphatjuk a vírust? A koronavírus fertőzés vajon tényleg csökkenti a férfiak termékenységét? Urológiai problémákat is okozhat a COVID? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Bővebben

Amikor fájdalmas az együttlét

A nők majdnem fele érez fájdalmat szexuális együttlét közben vagy közvetlenül utána - derült ki egy felmérésből.

Bővebben

Fájdalmas, késik, kimarad - A menstruációs zavarokról

A menstruációs zavarok, rendellenességek hátterében többnyire hormonális rendellenesség áll, bár anatómiai eltérés is lehet a vérzészavar oka.

Bővebben

Randi tippek koronavírus idején

Íme néhány randitipp és helyszín tipp a pandémia idejére

Bővebben

Stressz és szex – az állandó kapcsolat

A szex és a stressz számos módon kapcsolódik egymáshoz. A legtöbben ösztönösen tudjuk ezt, és érezzük is, például akkor, ha egy különösen stresszes hét áll mögöttünk, a libidónk pedig az asztal alatt. A stressz rombolja a szexet, vagyis inkább az arra való hajlandóságot. A kiegyensúlyozott szexuális élet azonban képes javítani a stressz által okozott kellemetlenségeken, segít feldolgozni azokat.

Bővebben

Amikor a szerelem egy őrült száguldás, és amikor nem az

Képzeld el, hogy egy szánkópályán vagy. Kényelmesen elhelyezkedtél a szánkóban, meleg kabát van rajtad, sapka, sál és kesztyű is. A lábad vastag, bélelt hótaposó csizma tartja melegen. Minden tökéletes. Elindulsz a lejtőn, a táj elmosódik, és te csak sikítasz tehetetlenül, miközben az öröm és a félelem érzése árad szét a testedben. Elképzelted? Na, a szerelem pont ilyen.

Bővebben

Nem szexelsz? Ez történhet a testeddel…

Ha átmeneti vagy tartós cölibátusban élsz, az nem feltétlenül lesz komoly hatással az általános egészségi állapotodra, ám váratlan változásokat tapasztalhatsz a saját testeden, az érzéseiden, érzékeiden. Összegyűjtöttük most az 5 legfontosabbat.

Bővebben

Nincs kedved a szexhez?

Előfordulhat, hogy a nagy szerelem és a rózsaszín köd ellenére nincs kedved összebújni a szerelmeddel. Hogy ennek milyen okai lehetnek? Számos olyan dolog lehet az életedben, ami kihat a szexuális életedre is. Ha ezeket a dolgokat, szituációkat, történéseket megfelelően tudod kezelni, hamar fényt deríthetsz a hálószobai problémák megoldására is.

Bővebben

Izgalmas szexuális élmény fiatalkorban

A testileg is beteljesült szerelem az első lépése egymás megismerése és felfedezése, de a folyamat végeláthatatlan. Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus segít nekünk abban, hogy a kamaszok miként is fedezhetik fel egymás testét, hogy az együttlét a lehető legcsodálatosabb élményt nyújtsa.

Bővebben

Szeretőnek lenni nem valódi kapcsolat

Rész-szerelem, rész-boldogság, rész-ölelés… pillanatok, amelyek tényleg csak átmeneti boldogságot okoznak, valódi kötődést nem. Hiányérzetet, szomorúságot hagy bennünk a szeretői viszony, mert nincs benne kiteljesedés, csak néhány lopott érzés.

Bővebben

Középkori hálószobatitkok, avagy 7 dolog, amit nem tudtál a középkori szexről

Ma már nem ritka, ha valaki egyéjszakás kalandokba bonyolódik, megcsalja a párját, elválik, a saját neméhez vonzódik, és ezt felvállalja. A középkorban azonban a szexuális élet, a párkapcsolat egészen más volt, mint manapság. A sok tiltás és büntetés miatt az emberek féltek, ugyanakkor a vágyainknak nem lehet korlátokat állítani, ezért vétkeztek is rendesen. Elég csak a középkori művészetet nézni, süt belőle a szexualitás.

Bővebben

Te vajon jó szerető vagy? Ha ez az 5 dolog igaz rád, akkor igen!

Mindenkit foglalkoztat, hogy vajon milyen teljesítményt nyújt az ágyban. Folyamatosan meg akarunk felelni a partnerünknek, és persze önmagunknak is, de valljuk be sokszor csak a bizonytalanságban tapogatózunk.

Bővebben

Boldog vagy, vagy csak elégedett?

Amikor valakivel már hosszú ideje élünk párkapcsolatban, hajlamosak vagyunk úgy érezni, hogy ez a boldogság, igen, megtaláltuk. Minden működik, a hétköznapok elketyegnek a maguk lábán, semmi különös nem történik. Minden oké. De vajon erre vágysz? Ez lenne a boldogság?

Bővebben

Nappal tilos a szex, tiltott a csók… - Ilyen helyek is vannak a világban

A szex mindenkinek máshogy jó, mindenki másra vágyik, ezért van az, hogy sokszor nehéz megtalálni a megfelelő partnert. A régen elrendezett házasságok rákfenéje is sokszor a szex volt, hiszen semmi garancia nem volt arra, hogy a pár „jól működik” együtt. Az egyéni vágyakon túl azonban más szokások is közrejátszanak abban, hogy a párok hogyan és mikor szexelnek.

Bővebben

Férfiak az ágyban – a pasid milyen típus?

Ahogy az élet minden területén, úgy az ágyban is különböznek a férfiak. Sokféle módon képesek szeretni a nőt, mi most megmutatjuk a 6 leggyakoribb típust. Te melyikben ismersz a pasidra?

Bővebben

A felfedezés öröme

A testileg is beteljesült szerelem az első lépése egymás megismerése és felfedezése, de a folyamat végeláthatatlan. Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus segít nekünk abban, hogy a kamaszok miként is fedezhetik fel egymás testét, hogy az együttlét a lehető legcsodálatosabb élményt nyújtsa.

Bővebben

Így legyél szerelemmágnes

A szép test, az ellenállhatatlan mosoly, a jó humor csak egy dolog. Ha érzelmekben gazdag, hosszú távú kapcsolatot keresel, felejtsd el a felszínes dolgokat. Nincs annál szexisebb, ha valaki rendben van önmagával. Íme 7 út ahhoz, hogy magadhoz vonzzad a megfelelő személyt.

Bővebben

5 lépés az orgazmus felé

Frusztráció, szégyenérzet, csalódottság. Ezek az érzések szegődnek társául annak a nőnek, aki még soha nem jutott el a csúcsra. Ez egy ördögi kör. Nem sikerül a kielégülés, e miatt folyamatosan csalódik a szexben, szégyelli magát a partnere előtt, valamint folyamatosan frusztrált és fél a következő alkalomtól.

Bővebben

Így fejlődik egy komoly kapcsolat

A bizonytalanságtól a lazaságig.

Bővebben

Miről érdemes nőgyógyászunkkal beszélgetni?

Magyarországon az európai viszonylathoz képest a mai napig rendkívül magas az abortuszok születésszámra vetített aránya: 2015-ben 100 élveszületésre 34 terhesség-megszakítás jutott. Megdöbbentő és elgondolkodtató arány ez, amelyen a szakemberek szerint kellő felelősségtudattal és következetességgel sokat lehet javítani.

Bővebben

„Azt mondta, az én hibám, hogy rossz a szex!”

Nemrég érdekes olvasói levelet kaptunk Ilkától. „A párom szerint azért rossz a szex, mert én nem adok bele mindent. Úgy érzem, nincs igaza, hiszen tényleg figyelek arra, hogy minden öröme meglegyen. Mi lehet az oka, hogy ő mégis azt érzi, az én hibám ez az egész?”

Bővebben

Lehet jól vagy rosszul csókolni?

A párkapcsolat kezdeti szakaszában, amikor még csak randizgattok a kiszemelteddel, igenis nagyon nagy jelentősége van annak, hogy hogyan csókolsz. Az emberek többsége gyakran pont ez alapján dönti el, hogy akar-e újabb találkozást, kapcsolatot a partnerével.

Bővebben

Ne szexszel akarj békülni!

Te minden együttlétkor odafigyelsz a partneredre? Természetes, hogy erre nincs mindig energiád. Azonban egy-egy nagy veszekedés után mindig édes a kibékülés, nem igaz? De mi lehet ezzel a baj?

Bővebben

Flörtölni nem is olyan egyszerű

Ha tetszik egy fiú, nem is olyan könnyű dolog magadra vonni a figyelmét. Vajon mit bír a lányokban? Hogyan viselkedj, mit csinálj, hogy felfigyeljen rád, és beszédbe elegyedhessetek?

Bővebben

Három kimondatlan igazság a női szexualitásról

Mindig csodálkozom rajta, hogy még mindig milyen sok tabu tartja magát a női szexualitással kapcsolatban. Egyszerűen nem mernek beszélni róla a nők, maguk sem, csak várják, hogy a párjuk majd magától tudni fogja, mit kell tennie ahhoz, hogy minden „simán menjen”. Íme, három olyan dolog a női vágyról és szexualitásról, amelyről itt az ideje többet beszélni.

Bővebben

Vágyat érzel, vagy szerelmet?

Éreztél már ellenállhatatlan vágyat valaki iránt? Olyat, ami mindent elsöprő érzés, és fogalmad sincs, hogy szerelmes vagy-e, mert a vágy mindent felülír.

Bővebben

Fontos pozitívumok, amelyek megfűszerezik a szexuális életed

Hosszabb kapcsolatokban hajlamosak vagyunk eltunyulni. Már, ami a szexualitást illeti. Nagyon jól elvagyunk egymással, de ez már nem az, amire vágyunk. Elégedetlenség és megfelelési kényszer itatja át az együttléteket, amelyeket sokszor valami kötelező elemnek tekintünk. Sokszor már hiányoznak a kapcsolatból olyan alapvető pozitívumok, amelyek egykor megvoltak, mára azonban nem olyan egyértelműek.

Bővebben

A szerelem férfi szemmel

A sok ezer éve kutatott, és soha fel nem térképezhető érzést, a szerelmet nagyon sokan próbálták már leírni. Egyszerűen képtelenség, hiszen – mint minden emberi érzés – a szerelem nagyon szubjektív. Lássuk, hogyan élhetik meg a szerelem érzését a férfiak.

Bővebben

Így szerezd vissza a pasid teljes figyelmét

Úgy érzed, bármit is teszel, bárhogy is keresed a kedvét, a párod nem figyel rád eléggé? Nem értékel? Mindent természetesnek vesz? Ne hagyd magad! Szerezd vissza a figyelmét 100%-ban!

Bővebben

Nem valljuk be, de igenis fontos a külső

Párválasztáskor te mit tartasz igazán fontosnak? Ha ezt a kérdést teszi fel neked valaki, bizonyára azt válaszolod, amit hallani akar: a humort, a romantikus oldalt, a kedvességet… de semmiképp sem a külső tulajdonságokat, nem igaz? Pedig számodra is nagyon fontos a külső, csak nem biztos, hogy ezt be mered vallani.

Bővebben

A szexuális önmegtartóztatás egészségtelen?

Mostanában több helyen is találkoztunk egy feltevéssel, ami szerint a szexmentes élet egészségtelen. Azaz megfordítva: a szex megalapozza az egészségünket. Furcsa okfejtés ez, így kutakodtunk egy kicsit a témában.

Bővebben

Ilyen a szerelem

Vannak olyan helyzetek, amelyek igencsak megviselik az embert minden szempontból. Ilyen az, amikor éveken át csak próbálkozol azzal, hogy legyen egy olyan kapcsolatod, amely oda-vissza ható erőket mozgat, nem játszmákon alapszik, és nem egymás előtt álarcot viselő emberek kusza szövetsége.

Bővebben

Szerelemre születtünk

Azon vesszük észre magunkat, hogy minden hétvége ugyanolyan: vasárnap reggel ülünk, magunk elé bámulunk, és fogalmunk sincs, mit keresünk ebben az érzelemmentes világban.

Bővebben

Ne sextingelj, inkább szexelj!

Ugye te is szoktál pikáns üzeneteket küldeni a pasidnak? Ha valaki ezt csinálja, annak biztos minden rendben van a kapcsolatában, imádják egymást a szerelmével, csak egymáson jár az eszük. Biztos, hogy így van ez?

Bővebben

A szex és a szerelem egymáshoz való viszonya

Minden párkapcsolat több lábon áll, amelyek mind külön-külön is meghatározó elemek. Fontos a szexualitás, de ugyanígy az érzelmi oldalt sem szabad elhanyagolni. Mivel a férfiak és a nők igencsak különbözően állnak a kapcsolataikhoz, másképp is állítják fel a prioritásokat az érzelmek és a szexualitás vonatkozásában.

Bővebben

Volt szex, nincs szex

Az intimitás, a szenvedély, a szexualitás mind-mind ápolásra szorul. Ezek alkotják ugyanis a kapcsolat egyik alapját. Előfordulhat azonban, hogy a nagy rózsaszín ködben kicsit elfelejtesz figyelni ezekre. A szerelem viszont önmagában nem alkalmas egy kapcsolat működtetésére. Mit tehetsz hát, hogy ne legyen a kapcsolatod szexmentes?

Bővebben

Ez izgatja fel a férfit

Tudni akarod, hogy mitől jön lázba e gy férfi? Minden férfi más, ezért nincs egy általános recept, ami mindenkinél működik. Vannak olyan dolgok, amelyek minden férfi szemében szexinek számítanak, és örülnek, ha szembesülnek ezekkel. Olvasd csak el tippjeinket, hogy a lehető legnagyobb valószínűséggel találj célba, ha szexre kerülne sor.

Bővebben

Párkapcsolat – Randitól a boldogító igenig

Néhány évtizeddel ezelőtt, az elrendezett házasságok idején még az volt a divat, hogy a fiatalok viszonylag rövid udvarlás után összeházasodtak. Nem volt hosszú ismerkedési időszak, nem volt szexuális felfedezés, csak elrendezett házasság. Ma már egészen más helyzetben vannak a fiatalok, nincsenek kényszerek, nincs eleve elrendelt, kötelező, és senki nem mondja meg, mit kellene érezniük.

Bővebben

Idősebb pasi az ideálod?

Ezekre a dolgokra figyelj!

Bővebben

Mitől jó egy párkapcsolat?

A kölcsönös törődés titka

Bővebben

5 tévhit az önkielégítésről – és az igazság

Frusztráció, szégyenérzet, csalódottság. Ezek az érzések szegődnek társául annak a nőnek, aki még soha nem jutott el a csúcsra. Ez egy ördögi kör. Nem sikerül a kielégülés, e miatt folyamatosan csalódik a szexben, szégyelli magát a partnere előtt, valamint folyamatosan frusztrált és fél a következő alkalomtól.

Bővebben

Párkapcsolati vita

Egy jó kapcsolat alapja egy jó vita

Bővebben

5 jel, hogy a pasid szuper lesz az ágyban

Mindannyian félünk attól, hogy milyen lesz az együttlét a párunkkal, főleg ha új kapcsolatba léptünk. Teljesen normális, ha fantáziálunk és elképzeljük vajon milyen lesz.

Bővebben

S.O.S. hüvelyfertőzés!

Mi válthatta ki a női intim problémát?

Bővebben

5 intim dolog, ami erősíti a kapcsolatot

Azonban a szeretkezés nincsen köztük

Bővebben

Párkapcsolat - A varázsszó: "bocsánat"

Soha nem hittem volna, hogy egy szónak olyan nagy jelentősége lehet egy párkapcsolatban, mint a "bocsánat"-nak. Megjavítja, ami széttört, összeragasztja, ami elszakadt, kipótolja, ami hiányzik. Csak tudni kell kimondani…

Bővebben

Jobb szexet szeretnél? Ezeken változtass!

Minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek, amelyek a szexuális életet is érintik. Természetes, hogy nem érzel mindig ugyanúgy a párod iránt, néha előfordul, hogy csökken a vágy. Ám ennek helyrebillentéséhez nem feltétlenül csak a szexre kell koncentrálni.

Bővebben

Van, akinek kell, van, aki gondolni sem akar rá – Szex a menstruáció alatt

Minden nő más, mindenkinek más a menstruációs ciklusa. Az is különbözik, hogy a menzesz ideje alatt, ki, mennyire kívánja a szexet. Vannak nők, akik nagyon, mások gondolni sem akarnak rá, hiszen kisebb gondjuk is nagyobb ennél. Te melyik csoportba tartozol?

Bővebben

Stressz és szex – az állandó kapcsolat

A szex és a stressz számos módon kapcsolódik egymáshoz. A legtöbben ösztönösen tudjuk ezt, és érezzük is, például akkor, ha egy különösen stresszes hét áll mögöttünk, a libidónk pedig az asztal alatt. A stressz rombolja a szexet, vagyis inkább az arra való hajlandóságot. A kiegyensúlyozott szexuális élet azonban képes javítani a stressz által okozott kellemetlenségeken, segít feldolgozni azokat.

Bővebben

Mindenki ötféle intimitásra vágyik

Amikor azt mondjuk, intimitás, legtöbbször csak egy oldala, a szexualitás jut eszünkbe. Ez természetes is, hiszen a szex is egy intim megnyilvánulás. Ugyanakkor az intimitásnak más formái is vannak, amelyekre az ember ugyanúgy vágyik. Lássuk, melyek ezek.

Bővebben

Szeretkezés az új partnerrel – 3 dolog, amire érdemes figyelned

Hiába vagy már gyakorlott és tapasztalt szex terén, egy új partner mindig izgalmas újdonságokat tartogat. Aggódsz kicsit, hogy vajon mit fog szólni ő, hogyan éled meg te, és egyáltalán hogyan fog menni ez az egész… Ha néhány dologra odafigyelsz, bizonyos, hogy jó élményben lesz részed.

Bővebben

A szerelem férfi szemmel

A sok ezer éve kutatott, és soha fel nem térképezhető érzést, a szerelmet nagyon sokan próbálták már leírni. Egyszerűen képtelenség, hiszen – mint minden emberi érzés – a szerelem nagyon szubjektív. Lássuk, hogyan élhetik meg a szerelem érzését a férfiak.

Bővebben

Érett vagy egy valódi kapcsolatra?

A kérdésre adható válasz nem olyan egyszerű. Nem mindenki képes arra, hogy önmagát is félretegye valaki más kedvéért, ha épp arra van szükség. Egy valódi párkapcsolatban azonban sokszor kerülhetsz olyan helyzetbe, amikor saját magadat kell háttérbe szorítanod, vagy alább kell adnod az elvárásaidból. Te érett vagy erre? A válasz abban az esetben igen, ha az alább felsoroltakat magadénak érzed.

Bővebben

Amikor a pasi szerelmes beléd...

Sokszor nem elég, hogy te mit érzel, folyamatosan visszajelzésekre van szükséged, hogy tudd, a szerelmed valójában mit érez irántad. Íme, 7 jel, hogy fülig belédzúgott.

Bővebben

4 ok, amiért soha ne színleld az orgazmust

Úgy tűnhet, ártalmatlan dolog, ha színleled az orgazmust, ám a szimulálás komoly problémákhoz vezethet a hálószobában. Íme, négy jó ok, amiért hagyd abba a színlelést.

Bővebben

Tedd, és ne tedd – Szex után

Szex után sokan elalszanak, vagy olyan nagy rózsaszín ködben léteznek, hogy sok fontos dologról feledkeznek meg. Ezek viszont az egészség megőrzéséhez elengedhetetlenek. Mutatjuk, mire figyelj szex után.

Bővebben

Kalandra fel?

Létezik szex szerelem nélkül, ez nem vitás. Vannak, akiknek nem jelent semmit, mások elképzelhetetlennek tartják az egyéjszakás kalandot. Ennek ellenére bárkivel megeshet, így nem árt, ha te is tisztában vagy azzal, mit tegyél, hogyan viselkedj ilyen helyzetben.

Bővebben

Honnan tudhatod biztosan, hogy ez bizony szerelem?

A bizonytalanság érzése valahogy mindig együtt jár az ismerkedéssel, az újdonság felfedezésével. Sokszor már elsőre is érezzük azt a furcsa, mindent betöltő érzést, ami nem lehet más, csak a szerelem. Igen, én hiszek az első látásra szerelemben. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor még számunkra sem egyértelmű, hogy mit is érzünk a másik iránt. Honnan tudhatod hát biztosan, hogy szerelmes vagy?

Bővebben

Tényleg a menstruációdtól függ a hangulatod?

A hormonjaid befolyásolják az egész életed nap, mint nap. Függetlenül attól, hogy hány éves vagy, a menstruációs ciklusod alatti hormoningadozások kihatással vannak a hangulatodra, az étvágyadra és a libidódra is.

Bővebben

5 férfitípus, akitől menekülnek a nők

Gondolkodtál már azon, hogy miért vannak olyan férfiak, akiknek nincs egy normális párkapcsolatuk? Mindig csak látszatkapcsolatokban élnek, azokban is felületesen, ám a lelkük mélyén ők is a biztos szerelemre, mély intimitásra vágynak.

Bővebben

Szex az első randin – igen vagy nem?

A címben szereplő kérdés az, amelyről mindenki másként vélekedik. Ha egy baráti társaságban felmerül a téma, biztos, hogy nehéz dűlőre jutni. Az eldöntésében közrejátszanak a társadalmi elvárások, a szülők, a neveltetés, az önálló gondolkodásunk, illetve a kódolt szerepeink is.

Bővebben

Megtépázott lelkek

Egy rosszul sikerült szexuális együttlét súlyos lelki problémákat okozhat, melyek orvoslása még a szakembereknek is kihívást jelent. Dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, magánorvosként, kiemelten a női lélekkel és a női hormonokkal összefüggő pszichés problémákkal foglalkozik. Praxisa során sokszor találkozik lelkileg megtépázott fiatalokkal.

Bővebben

Két csík a terhességi teszten

A fogamzásgátló módszereknek igen széles a tárháza, csak tudni kell kiválasztani a számodra leginkább megfelelőt. Ennek ellenére még mindig igen magas a fiatalok körében a nem kívánt terhességek száma.

Bővebben

Az első szerelem

Az életed folyamán több fordulóponton is átesel. Az egyik legnagyobb változás, az egyik legnehezebb életkor a serdülőkor. Ekkor egy-két év leforgása alatt rengeteg változás történik benned mind lelki értelemben, mind testileg.

Bővebben

Mindenki ötféle intimitásra vágyik

Amikor azt mondjuk, intimitás, legtöbbször csak egy oldala, a szexualitás jut eszünkbe. Ez természetes is, hiszen a szex is egy intim megnyilvánulás. Ugyanakkor az intimitásnak más formái is vannak, amelyekre az ember ugyanúgy vágyik. Lássuk, melyek ezek.

Bővebben

A nők vágyai 20, 30 és 40 éves korban

Fiatal korodban még egészen mások a vágyaid a szexben, mint akkor, amikor már egy-két gyermek szaladgál körülöttetek, és az együttléteket gyorsan kell megoldani. Nőknél talán még jobban elkülönülnek az egyes életszakaszok, mint a férfiak esetében.

Bővebben

Fáj a hátad? A megoldás a szex!

Az köztudott, hogy a szex nagyon jót tesz az egészségnek. Kalóriákat éget, komoly izommunka, és olyan hormonok szabadulnak fel közben, amelyek a kedélyünket jó irányba befolyásolják. Az viszont újdonság, hogy hátfájás ellen is a szex a legjobb „orvosság”.

Bővebben

Szex útján terjedő betegségek

A nemi úton terjedő betegségeket bárki elkaphatja. Ez nem függ szexuális orientáltságtól, sem társadalmi hovatartozástól. A szűrés elengedhetetlen akkor is, ha monogám kapcsolatban élünk. Még ha úgy is gondoljuk, hogy mi biztonságos szexuális életet élünk, valójában nincs biztonságos szexuális élet.

Bővebben

6 étel és ital, ami totálisan megöli a szexuális életed

Azt már mindenki jól tudja, hogy mely ételek és italok vannak pozitív hatással a libidóra, ám arról kevesebb szó esik, hogy melyek azok, amelyek végképp elronthatják a romantikus terveket.

Bővebben

Csókolj már meg!

Csókolóztál már? A kérdés lehet, hogy kicsit megmosolyogtat, de nagyon is lényeges dologról van szó. Csókolóztál már úgy igazán? Ahhoz, hogy a csók valóban szuper élmény legyen, nem árt, ha kicsit tudsz is róla.

Bővebben

A férfiak is igényelnek egy kis odafigyelést

Nemcsak mi, nők, hanem a férfiak is igen érzelmesek, bár kimondani biztos nem fogják. Ahogy a nőknek, úgy nekik is szükségük van arra, hogy a párjuk elismerje őket és ezzel megerősítse az önbecsülésüket. Te bókolsz a párodnak?

Bővebben

10 dolog, amit imádok benned

Te mit szeretsz a legjobban a pasidban? Ezen még sosem gondolkodtál? Íme, egy lista, amelyen csak 10 dolog szerepel, te biztos még száz másikat tudnál mellé írni…

Bővebben

A szex jó időtöltés, vagy valódi elköteleződés?

Elméletben mindenki nagyon jó szexológus. Baráti társaságokban, bizalmas beszélgetések során nagyon sokszor szóba kerül, tanácsokat adunk egymásnak. Ám mégis nagyon sok kutatás szerint az emberek nagyon kevés időt és sajnos még kevesebb energiát szánnak a szex gyakorlati részére. Ennek ellenére a testi szerelemnek igen nagy szerepe van az életünkben, a párkapcsolatunkban.

Bővebben

A pasik is félnek az ágyban! Mitől is?

Az ember folyton elégedetlen. Főleg a nők adnak hangot annak, mennyire nem tetszenek saját maguknak. Persze többnyire a környezetük ezt egészen másképp látja. Kevésbé hallani azonban a férfiakat elégedetlenkedni, pedig nekik is vannak paráik.

Bővebben

5 tipp, amivel elkerülheted a nyári intim fertőzéseket

Bizonyára neked is voltak már kellemetlen tapasztalataid nyáron, intim fertőzésekkel kapcsolatban. A kánikulában mindenki szereti vízparton, strandon tölteni az idejét. Nyáron persze ez az egyik legjobb időtöltés, ám nagyon fontos odafigyelni, hiszen könnyen összeszedhetsz makacs intim fertőzéseket, amelyek igencsak megkeseríthetik az életed. Olvasd el tippjeinket, amelyekkel elkerülheted a nyári intim fertőzéseket.

Bővebben

5 ok, amit érdemes az orvosoddal megbeszélni a szexuális életed

Persze, hogy nem akarod mindenkivel kibeszélni a szexuális életed, a szokásaid. Ez teljesen normális. Van azonban 5 olyan ok, amiért talán érdemes fontolóra venned, hogy elmondasz az orvosodnak ezt-azt.

Bővebben

Szex előtt, vagy szex helyett – a petting

Az előjátékról már sokat beszéltünk, hogy miért nagyon fontos. Nos, a petting, amit sokan előjátéknak gondolnak, ennél sokkal több. Szeretnéd megtudni, mi is ez pontosan? Olvass tovább!

Bővebben

3 nyári szexveszély

Most már hivatalosan is beköszöntött a nyár, ezért összegyűjtöttük, hogy milyen veszélyekre érdemes odafigyelni ez elkövetkezendő forró napokon.

Bővebben

Így növeld kapcsolatodban a bizsergést

Nagyon sok módja van annak, hogy hogyan hozz létre mélyebb kapcsolatot a partnereddel. Íme, a mi 5 tippünk a nagyobb intimitás kedvéért.

Bővebben

Mi köze a szexnek a felfázáshoz?

Tudtad, hogy a sok szexnek nemcsak szuper pozitív hatásai vannak? Szeretjük, mert fantasztikus örömforrás, ugyanakkor segíti az immunrendszer működését és még fogyaszt is. Ugyanakkor a túl aktív szexuális élet hólyaghurutot is előidézhet, ami korántsem kellemes dolog.

Bővebben

10 dolog, ami közelebb hozza a pasidat

Vajon te vagy az ideális nő a pasid számára? Tudod, mik azok az apróságok, amelyekből ő tudni fogja, hogy neki veled nagyon jó lesz? Íme…

Bővebben

Töltsd meg fantáziával a szexuális életed!

Mi van akkor, ha nem ismered a fantáziáid? Ha még nem találkoztál velük? Vajon könnyű megtanulni, hogyan kell fantáziálni? Normális egyáltalán valaki vagy valami másra gondolni, ha együtt vagy azzal, akit szeretsz? A válasz az összes kérdésre: Igen. Igen. Igen.

Bővebben

Már megint miről fantáziálsz?

Íme a leggyakoribb női szexuális fantáziák!

Bővebben

Harminc múltam, egyedül vagyok

Elmúltál harminc, és még nem találtad meg a szerelmet? Én is így vagyok ezzel. Van ilyen! Semmi gond, de akkor mégis miért van az, hogy amikor ez kiderül egy társaságban, furcsán néznek ránk, és egyből kérdéseket tesznek fel? Aki elmúlt harminc, annak kötelező valaki mással boldognak lennie?

Bővebben

Nem találtad meg a szerelmet? Ezek lehetnek az okai…

A legtöbb emberi kapcsolatunktól kapunk valamit életünk folyamán. Ha szerencsések vagyunk, akkor pozitív dolgokat, ha nem, akkor negatív dolgokat kell átélnünk, feldolgoznunk. A párkapcsolat talán a legérzékenyebb pont mindenki számára.

Bővebben

Idegesítő női szokások, amik az őrületbe kergetik a pasikat

Rengeteg ideálkép él a férfiakban arról a nőről, akivel el tudják képzelni az életüket. Természetesen mi, nők, soha nem vagyunk teljesen tökéletesek. Milyen unalmas is lenne az élet, nem igaz?

Bővebben

3 jel, hogy bántalmazó kapcsolatban élsz

Ha bántalmaznak, azt úgyis tudod, nem igaz? Ez egy gyakori tévhit. Mivel egy kapcsolatban, a hatalommal való visszaélés igazán arról szól, hogy hogyan irányítható az egyik fél úgy, hogy a manipuláció ne tűnjön annak, ami, a bántalmazott áldozat úgy érzi, mintha az egész az ő hibája lenne. Nem látja egyértelműen, hogy ő áldozat – mindaddig, amíg valaki meg nem világítja számára a helyzetet.

Bővebben

Te mindent megbeszélsz a pasiddal?

Még egy hosszú, jól működő házasságban is vannak problémák néha. Ezek azonban, ha időben megbeszélik őket, hamar megszűnnek. Ugyanakkor a gondok könnyen elmélyülhetnek, ha nem beszélnek róluk. A friss kapcsolatok pedig nehezen bírják ki, ha kommunikációs problémák vannak a felek közt.

Bővebben

Kellemetlen szagok és fertőzések

Gondoltad volna, hogy a hüvely kellemetlen fertőzéseinek oka általában a felborult pH-ra vezethető vissza? Rajtad is nagyon sok múlik azzal kapcsolatban, hogy mennyire tudsz vigyázni intim testrészed pH-egyensúlyára. Ahhoz, hogy a hüvelyeddel minden rendben legyen, csak egy kis odafigyelés kell.

Bővebben

10 dolog, amit a nőknek feltétlenül tudniuk kell a pasikról

Akadnak olyan szituációk, amelyekben rá sem ismersz a pasidra? Azt hitted, már mindent tudsz róla, minden porcikáját ismered? Rádöbbensz, hogy igazából fogalmad sincs, hogy kivel vagy együtt. Megnyugtatunk, ezzel nem vagy egyedül. Íme, 10 olyan fontos, pasis dolog, amit feltétlenül véss az eszedbe.

Bővebben

Érezd magad bombázónak – azokon a napokon is

Vannak, akiknek a menstruáció igazi rémálom. Fájdalmakkal, görcsökkel küzdenek, erős vérzésük lehet, és még számtalan kellemetlenség. Ám nemcsak maga a menstruáció lehet nagyon kellemetlen, hanem az azt megelőző egy-két hét is. Ha valaki szenved a premenstruációs szindróma, azaz a PMS tüneteitől, mindennek érzi magát, csak épp szexinek nem. Pedig ilyenkor is lehetsz bombázó!

Bővebben

Édes karantén – Zsófi és Zétény története

Egy fiatal pár életében nagy mérföldkő az összeköltözés. Nem is szokták nagyon elkapkodni. Zsófi és Zétény sem azt tervezte, hogy fél év együttjárás után egy fedél alatt folytatják majd életüket, de a sors másképp akarta.

Bővebben

Te hogy mutatod ki az érzéseid?

Próbáld meg érintéssel! Minden érzékszervünk nagyon fontos, hiszen abban segítenek, hogy feltérképezzük a világot. Mégis a tapintásnak, az érintésnek nagyon különleges a szerepe, mivel nemcsak a környezetünk megismerésében segít, hanem abban is, hogy kimutathassuk a szeretetünket.

Bővebben

A csók és a puszi tudománya

Az emberek szeretik az érintést. Ez persze nem mindenkire igaz, de bizonyított tény, hogy akit sokszor megérintettek, simogattak, puszilgattak a szülei gyermekkorában, az kiegyensúlyozottabb, nyitottabb felnőtté vált, mint azok a gyermekek, akik nem voltak ilyen szerencsések. A csók és a puszi egy tőről fakad, rengeteg mentális és fizikai előnnyel járnak.

Bővebben

Jelek, hogy szétcsúszik a párkapcsolatod

A párkapcsolatok nem azok a dolgok, amikkel előre lehet tervezni. A nők általában célokat tűznek ki (sokkal gyakrabban, mint a férfiak) az életükben: a kapcsolatban elérkezik majd a házasság, a családalapítás, a munkahelyen előrelépnek, stb. Valójában azonban fogalmuk sincs arról, hogy a férfi mit is akar. Ugyanaz a célja neki is, vagy ő nem akar sehova tartani a kapcsolattal? Vannak jelek, amelyekből rájöhetsz, hogy a pasid már halálosan unja az egészet, és legszívesebben kilépne a kapcsolatból.

Bővebben

Hüvelyszárazság és endometriózis

Az endometriózis minden tizedik termékeny korban lévő nőt érinti Magyarországon, ám egyes becslések szerint azonban az sem kizárt, hogy minden ötödiket. Gyakran a meddőség és a fájdalmas menstruációs görcsök hátterében is ez a probléma áll. De vajon milyen esetekben kíséri az endometriózist a leginkább a változókorra jellemző hüvelyszárazság? Létezik-e mellékhatások nélküli kezelési mód?

Bővebben

A hormonok játékai

A hormonjaink sakkban tartanak bennünket. Úgy játszadoznak velünk, ahogy a kedvük tartja. Számtalan tudományos kutatással bizonyították már, hogy a szexuális életünk a hormonoktól függ. Az, hogy mikor akarjuk, az, hogy kivel, mind-mind a hormonjainkon múlik.

Bővebben

Jót tesz a koronavírus a szexuális vágynak?

Sok egymásnak ellentmondó információ kering arról, hogy a jelenlegi helyzet miként hat az emberek szexualitására.

Bővebben

Biztonságos szerelem

Az első szexuális élménynél a szerelem mellett a legfontosabb a védekezés. A szocializációs környezetben a felvilágosítást a szülő kezdi meg, aztán az iskola folytatja, és komoly szerepe van a társaknak is. Viszont mikor a tettek mezejére kell lépni, akkor jönnie kell a nőgyógyászati vizsgálatnak, és a megfelelő fogamzásgátló módszer kiválasztásának.

Bővebben

A szex így maradhat örömteli

A koronavírus-járvány miatti távolságtartás és bezártság az élet számos területére rányomja bélyegét, beleértve a többi között az emberek szexuális életét is. Lássuk, mit javasolnak a szakértők ebben a helyzetben.

Bővebben

7 pontban az Igaziról

Biztos, hogy megtaláltad az Igazit, a nagy Őt? A mindennapokban előfordulhatnak összezörrenések, ám ha a következő 7 pont olyan, mintha rólatok szólna, akkor megnyugodhatsz: a pasiddal minden rendben.

Bővebben

Szex egy hosszú kapcsolatban

Íme 5 igazság a nemi vágyról (a hosszú távú kapcsolatokban).

Bővebben

Menstruáció és szex – íme, a tudnivalók

A tudományos vélekedés szerint semmi baj nincs azzal, ha a menstruáció ideje alatt támad kedvetek egy kis hancúrozáshoz. Van azonban néhány dolog, amire oda kell figyelni. Összegyűjtöttük most a legfontosabbakat.

Bővebben

Vagy védekezés, vagy orgazmus? Inkább mindkettő!

Az orgazmus egy olyan dolog, amit mindenki szeretne átélni, ennek ellenére sajnos sokaknak nem sikerül eljutni a csúcsra. Ez legtöbbször nem az egyén hibája, nem is a kapcsolaté, nem is a partneré, csak valahogy rossz szögben állnak a csillagok, nem minden passzol épp úgy, ahogy kellene. Gondoltad volna, hogy sokszor mi magunk okozzuk azt, hogy olyan stresszesek vagyunk az együttlét miatt, hogy semmi sem sikerül, és kudarcként éljük át, amit gyönyörrel kéne? Íme, néhány tévhit az orgazmusról, amit semmiképp sem higgy el.

Bővebben

Szexelhetünk-e a koronavírus-járvány idején?

Milyen kockázatokkal jár az intimitás ha tudjuk, hogy veszélyes vírust adhatunk át a partnerünknek, vagy éppen tőle kaphatjuk el a COVID-19-et? Az biztos, hogy a koronavírusjárvány hatással van a szexuális életünkre, a kérdés csak az, hogyan.

Bővebben

Így a legbiztonságosabb a szex a koronavírus idején

A koronavírussal leginkább sújtott New York város egészségügyi szervezete az élet minden területére készít útmutatókat a járvány idején, így a szex sem maradhatott ki. Sőt azt is megmondták, ki a legbiztonságosabb szexpartner, illetve mi az örömszerzés legbiztonságosabb formája.

Bővebben

Szorongsz a járványtól?

Március végén jelent meg az egyik első olyan kutatás, amely a 2019 decemberében kirobbant koronavírus-járvány pszichés hatásait vizsgálta. A kínai Wenjun Cao és kollégái a Hupej tartományban működő Changzhi-i Orvosi Egyetem több mint 7000 hallgatójával vettek fel kérdőíveket. Mennyire volt jellemző a diákokra a szorongás, és milyen tényezők függtek össze a lelki jóllét magasabb szintjével?

Bővebben

5 randitipp karanténlakóknak

Ma már szinte valamennyien tudjuk és elfogadjuk, hogy a koronavírus terjedésének csökkentése érdekében minimalizálnunk kell a többi emberrel való fizikai érintkezéseinket. Ez persze azt jelenti, hogy jó pár hónapig randizni is nagyon máshogy fogunk, mint eddig. Mit tehetnek azok, akik a járvány kitörésekor épp párkeresésben voltak? Az alábbiakban ismerkedési tippeket gyűjtöttünk össze, illetve azt is bemutatjuk, milyen változásokra lehet számítani a szexualitással összefüggő technológiákban.

Bővebben

4 tanács pároknak karantén idejére

Ha azt szeretnéd, hogy az önkéntes karantén ne hagyjon fájó nyomot a párkapcsolatodon, érdemes törekedned a tudatosságra, sokat és jól kommunikálni, és gyakorolni az önreflexiót. Hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Cikkünkből kiderül...

Bővebben

Vágy, szerelem, vagy testiség?

Szex közben természetes, hogy nem az jár a fejedben, hogy vajon mi zajlik épp az agyadban, a testedben. Az érzelmi oldalra koncentrálsz, pedig az együttlétek a szervezeted is befolyásolják. Lássuk csak, hogyan…

Bővebben

4 dolog, ami befolyásolja a szexualitásod

Ahhoz, hogy boldog párkapcsolatban élhess és még a szexuális életed is kiegyensúlyozott legyen, először is saját magad kell nagyon jól ismerned. Nemcsak a lelked minden rezdülésével kell tisztában lenned, hanem a saját szexualitásoddal is. Te tudod, hogy mik befolyásolnak téged?

Bővebben

A pasik is félnek az ágyban! Mitől is?

Az ember folyton elégedetlen. Főleg a nők adnak hangot annak, mennyire nem tetszenek saját maguknak. Persze többnyire a környezetük ezt egészen másképp látja. Kevésbé hallani azonban a férfiakat elégedetlenkedni, pedig nekik is vannak paráik.

Bővebben

Ha nincs kedved a szexhez, nem kell csinálnod

A szex fontos a vágy miatt, a szükségletek miatt és azért, hogy lenyűgözd a párodat. Néha azonban egy kicsit sincs kedved hozzá, mégis eleget teszel a szerelmed kérésének, vágyának. De vajon jó ez így neked?

Bővebben

A szüzesség elvesztése

A szüzesség elvesztése igen nagy lépés. Manapság már nincs körülötte olyan nagy felhajtás, mint nagyanyáink idejében, de a jelentősége továbbra is nagy. Hogy mikor jön el a megfelelő idő, hogy átess az első szexuális együttléten? Erre keressük a választ.

Bővebben

Mitől érzünk valaki iránt szerelmet?

Egy ellenállhatatlan vegyi koktéllal arra kényszerít bennünket az agyunk, hogy szeressünk. Úgy érzed, szeretsz valakit, holott az egész csak a legizgalmasabb módja annak, hogy az emberi faj életben maradjon, reprodukálódjon. Persze nem ilyen egyszerű, olvass csak tovább…

Bővebben

Magabiztosan az ágyban

Minden nő szeretné tökéletes testével elbűvölni, megbolondítani partnerét. Ám – sajnos – nem mindenki rendelkezik olyan alakkal, amellyel meg lenne elégedve. Egy-két testrész biztosan okoz problémát. Mi, nők, sosem tudjuk elfogadni magunkat teljesen. Ruhában még tudjuk kompenzálni kisebb-nagyobb hiányosságainkat, ám a hálószobában a ruha (jó esetben) lekerül, ami sokakban frusztrációt kelt.

Bővebben

Szív vs. ész, avagy az örök harc

Amikor szerelembe esünk, nem tudunk gondolkodni. Legalábbis nekem nagyon nehezen ment mindig. Állandóan szerelmes voltam, így nemigazán hoztam józan döntéseket érzelmi ügyekben. A szív és az ész örökké harcban állt bennem, de ezzel nem vagyok egyedül.

Bővebben

A 10 legnépszerűbb női szexfantázia

Akár hiszed, akár nem, minden nő szokott fantáziálni, vagy legalábbis fantáziált már olyan, számára szexuálisan izgató dolgokról, amiket otthon nem szokott csinálni. Még akkor is, ha a legtöbben szégyellik bevallani, hogy bizony vannak ötleteik.

Bővebben

Mitől lesz rossz egy orgazmus?

Valószínűleg legtöbbünknek az orgazmus kapcsán pozitív érzések, élmények jutnak eszünkbe. Vannak viszont kevésbé szerencsés emberek, akik számára az orgazmus nem feltétlenül jelent egyet a földöntúli élvezettel. Ez létező jelenség és nem veled van a baj!

Bővebben

10 tanács a biztonságos szextinghez

Szextingnek nevezzük az erotikus tartalmú üzenetek, meztelen vagy félmeztelen képek és videók küldését. A szexting azért kifejezetten veszélyes, mert az elküldött képek könnyen illetéktelen kezekbe kerülhetnek, és előfordulhat, hogy a közösségi oldalakon vagy pornószájtokon látjuk viszont őket.

Bővebben

Egy egészen apró szokás tarthatja életben a szerelmet

Jó dolog, ha megvan a szerelem, és közös életbe kezdünk. Aztán előbb-utóbb megjelennek a repedések. Kicsi vagy nagyobb, aggodalomra okot adó, kétségeket ébresztő dolgok. Sokan mondják, hogy a jó kapcsolatért meg kell dolgozni. De talán egészen más ez a „munka”, amit végezni kell, mint ahogy azt gondoljuk.

Bővebben

Létezik-e a szexfüggőség?

Bár az utóbbi időben egyre többet hallani a szexfüggőségről, a közvélemény, de még a függőségekkel foglalkozó szakemberek körében is sok a kérdés ezzel a jelenséggel kapcsolatban. A civilek kétkednek: nem lehet, hogy mindez csak jó kifogás a sorozatos hűtlenségre? A szakemberek pedig azon tanakodnak, mentális zavarként értelmezhető-e a kényszeres szexuális tevékenység.

Bővebben

Így élvezhetnénk jobban a szexet

Paradox helyzet állt elő. Napjainkban minden eddiginél többet beszélünk és olvasunk a szexről, minden korábbinál több szexet fogyasztunk (legalábbis virtuálisan), és egyre szabadabban kezeljük a különböző szexuális segédeszközök használatát és perverzióinkat is. A várt hatás azonban mintha elmaradna. Úgy tűnik, nem élvezzük jobban szexuális életünket, mint az egy generációval előttünk járók. Sőt...

Bővebben

Így győzd le a párkapcsolatok csendes gyilkosát

Egy párkapcsolat kezdetén, amikor még mindkét fél fülig szerelmes, alig várja az újabb találkozást és a közös órákat. Azonban ahogy múlnak a hónapok, évek, egyre inkább megszokássá válnak a dolgok, ez pedig – ha nem figyelsz oda – könnyen tönkreteheti a kapcsolatot.

Bővebben

5 kérdés, amit egy párkapcsolat legelején is jogod van feltenni

Egy párkapcsolat indulása sokszor varázslatos időszak: csupa kíváncsiság, izgalom, vágyakozás. De ez a pár hónap nemcsak a hasunkban repkedő pillangókról szól. Bőven előfordulnak benne olyan nehéz érzelmek is, mint a félelem, a bizonytalanság, a testi vagy éppen a pszichés jóllétünkért érzett aggodalom. Így teljesen érthető, hogy szükséged van olyan információkra, amelyek birtokában jobban vigyázni tudsz magadra.

Bővebben

Higiénia szex után – kérdések és válaszok

Szex után az az első gondolatod, hogy rohanj a fürdőszobába zuhanyozni, és rendbe tedd az ágyat is? A csókolózás, a verejtékezés és az egyéb testnedvek bizony nyomot hagynak az ágyneműn, a fehérneműn, és a bőrödön is – hiába, a szex igencsak rendetlen dolog.

Bővebben

Így alakul ki, hogy mire vágysz az ágyban

Vajon befolyásolja-e az első szexuális tapasztalatunk, hogy később mire vágyunk, milyen dolgokat preferálunk az ágyban?

Bővebben

Az a bizonyos első – mit csináljunk első szeretkezéskor?

A szex egy igen összetett dolog, akár tapasztaltuk már, akár nem. Pubertás korban a fiatalok kezdik felfedezni saját magukat. A következő lépés pedig a szex iránti érdeklődés. Hogyan is kezeljük az első alkalmat?

Bővebben

A pecsételő vérzés okai

Két menstruáció között bármikor előfordulhat pecsételő vérzés. Ennek több oka lehet, és általában nem is kell semmi rosszra gondolni. Ám mégis, ha ilyet látunk, izgalommal vegyes félelem tölt el. Lássuk, milyen okai lehetnek a pecsételő vérzésnek.

Bővebben

A fertőző nemi betegségekről

Ismersz minden szexuális úton terjedő betegséget? Pontosan tudod, mi a teendő ellenük? Tudod azt is, hogyan előzd meg őket? Akkor ez a cikk nem neked szól, ne is olvass tovább. Ám, ha vannak kérdések benned a témával kapcsolatban, vagy egy egészen apró kétely is maradt benned, akkor most légy nagyon figyelmes.

Bővebben

Mit jelentenek a szexuális álmaid?

Mindannyiunknak vannak szexszel kapcsolatos álmai. Legtöbbször azonban ezeknek semmi köze az ébren átélt szexuális fantáziákhoz. Sőt, legtöbbször a szexhez sincs köze, hanem valami egészen másról van szó.

Bővebben

16 év felett ezeket feltétlenül tudnod kell!

Eljött végre a várva-várt szabadság! Elmúltál 16 éves, és most már kicsit nyugodtabban elengednek a szüleid bulizni, szabadabban kimaradhatsz éjszakára. Tudnod kell azonban, hogy a szabadság felelősséggel jár.

Bővebben

9 ok, ami miatt nem kívánhatod a szexet

Az alacsony libidó hátterében rengeteg különböző – biológiai és pszichológiai – ok húzódhat meg. Fontos, hogy ezeket felismerjük, mert ez segíthet a probléma megoldásában.

Bővebben

10 dolog, amit tudnunk kell magunkról ahhoz, hogy jó legyen a szex

A legtöbb esetben az nem jelent kihívást, hogy a felek megbeszéljék, ha eltér az igényük a szex gyakoriságát illetően, esetleg kezdenek elmaradozni a pár életéből a rendszeres együttlétek. Arról azonban jóval kevesebb szó esik, hogy a pár tagjai miként érzik magukat a saját szexualitásukkal kapcsolatban.

Bővebben

Mi a petting?

Cikkünkben összeszedjük, hogy mi is az a petting.

Bővebben

7 ok, amiért érdemes minél többet szexelned

Valószínűleg nem kell sok meggyőzés számodra, hogy benne legyél egy kis hancúrban a partnereddel. Jó, ha tudod azonban, hogy az egészséges szexuális élet élvezete mellé társul jó néhány egészségügyi előny is.

Bővebben

Eget rengető orgazmus – Íme, az 5 titok

Van, aki egyszerűen kedveli a szexet, van, aki pedig a vadabb együttlétekért van oda. Mindegy, hogy te melyik táborba tartozol, az az egy biztos, hogy a cél az, hogy minél hosszabb és intenzívebb orgazmusod legyen. Ez azonban korántsem olyan egyszerű dolog.

Bővebben

Az igazi Férfi!

Valószínűleg neked is törték már össze a szíved, és kénytelen voltál tanulni a saját hibáidból. Nem egyszerű dolog szembesülni azzal, hogy a szeretett férfi valójában még mindig anyuci pici fia. De hogy tévedhettél ekkorát?

Bővebben

Így készítsd fel a tested a gyönyörre!

A nők 10-20%-ának még soha nem volt orgazmusa! Őrületes szám, ez a probléma sokakat érint. A férfiaknál ez a szám csupán 2%. Van 5 olyan lépés, amelyet ha végigjársz, felkészítheted a tested a gyönyörre. Lássuk…

Bővebben

14 jel, amiből megtudhatod, hogy megcsal-e a párod

Ha az utóbbi időben többet is tapasztaltál ezek közül, és furcsán kezdett viselkedni, akkor valószínűleg félrelépett.

Bővebben

Strukturális változást okozhat az agyban a fogamzásgátló

Agykutatással foglalkozó tudósok megállapították, hogy a fogamzásgátló tabletta hatására jelentősen csökken a hipotalamusz mérete az agyban.

Bővebben

5 hormonmentes fogamzásgátló módszer

Az óvszeren kívül is van más fogamzásgátló módszer.

Bővebben

Hogyan menstruálnak az űrben a nők?

Érdekességek arról, hogy hogyan küzdenek meg a női asztronauták a havi gondokkal.

Bővebben

Havonta egyszer kell csak bevenni az új fogamzásgátló tablettát

Olyan fogamzásgátlót fejlesztettek ki, amit elég lehet havonta egyszer bevenni, és így is hatásos lehet.

Bővebben

Mindent tudsz róla?

Az esemény utáni tabletta hatása nagyon összetett, jelentősen függ attól, hogy a menstruációs ciklus melyik részében történt a szexuális együttlét és a gyógyszer bevétele.

Bővebben

A fogamzásgátlás története

Az emberiség az elmúlt 4000 év alatt hatalmas utat tett meg a fogamzásgátlás területén. A krokodil ürülékes védekezéstől az arany-réz spirálig. Most barangoljunk egy kicsit a múltban.

Bővebben

Ezért nem felejted el soha az első szerelmed

Viktória és András októberben ünnepelték a házassági évfordulójukat. Még középiskolás korukban találkoztak 1982-ben. Mint sok első szerelem, az övék sem élte túl a kamaszkori időszakot, útjaik szétváltak. Andrásnak volt két felesége Viki előtt, és a nő is volt már férjnél egyszer. Mégis visszataláltak egymáshoz, az első szerelemhez.

Bővebben

Az érintés hatalma

Valószínűleg abban egyetértesz, hogy semmi sem megnyugtatóbb, mint az érintés. Ha bánat ér és szomorú vagy, jól esik, ha valaki megsimogatja az arcod, ha örömet szerez Neked a gyermeked, nincs annál szebb, mint amikor megpuszilhatod.

Bővebben

Szeresd őt, csak lazán!

Minden mozdulatát leellenőrzöd vagy leelemzed? Nem jó jel! A legtöbb pasinak nem tetszik, ha folyamatosan rajta csüngsz!

Bővebben

Mit tesz veled a szerelem?

Felemelő, és nagyon boldog érzés az, hogy szeretünk valakit, aki viszonozza szerelmünket. Természetesen számtalan oka lehet annak, hogy boldognak érezzük magunkat, de egyértelműen az első helyen a szerelem és a szeretet áll.

Bővebben

Hűtlen a párod?

Szeret, de mégsem tud hűséges lenni hozzád? Megcsalt, pedig úgy érzed, te mindent megtettél a kapcsolatért? Íme, a négy legfőbb ok, amiért félrelépnek a férfiak.

Bővebben

Milyen tükröt mutat a párod?

Sok megközelítését hallottuk már a jó kapcsolatoknak, és valószínűleg mindegyikben van valami. Az egyik ilyen elmélet szerint a kiegyensúlyozott kapcsolat titka az, hogy szerintünk milyennek látjuk magunkat a párunk szemében – vagyis milyen tükröt tartanak nekünk.

Bővebben

Szeresd őt, s ne telepedj rá!

Minden mozdulatát leellenőrzöd vagy leelemzed? Nem jó jel! A legtöbb pasinak nem tetszik, ha folyamatosan rajta csüngsz! Jaj! Nem hívott fel, vagy nem írt olyan mennyiségű üzenetet, mint amennyit elvárnál tőle? Te persze tajtékzol és dühöngsz! Ez a fajta viselkedés rossz ómen lehet egy kapcsolatban.

Bővebben

Szerelem a munkahelyen

Mindennapjaink nagy részét az irodában töltjük, elkerülhetetlen, hogy ott is ismerkedjünk, ám itt jön be a házinyúlra nem lövünk alapszabály, és ez nem véletlen. Egy felmérés szerint az emberek 58%-a volt már munkatársba szerelmes, ugyanakkor egy szakítás akár a munkahely elvesztéséhez is vezethet.

Bővebben

Igen a vitára, nem a veszekedésre!

A vélemény vagy érdek különbség minden emberi kapcsolat velejárója, és ezek ütköztetése veszekedéssel, vitával járhat. Ez előbb-utóbb minden kapcsolatban megjelenik. Nézzük hát, miért is veszekszünk, és jó-e ha veszekszünk!?

Bővebben

Csókolni jó! csókolj jól!

A csók a szerelem egyik legapróbb, de leglátványosabb jele. Szerelmesnek lenni, és csókolózni csodás dolog. Íme 10 tipp, hogyan csináld jól!

Bővebben

Párkapcsolati felfedezés

Ezzel a cikkel segítséget szeretnénk nyújtani abban, hogy észrevegyük és messziről lássuk korábbi kapcsolatainkat egyszerűen de objektíven, hogytudjuk mikor-mi vezérelt. És hogy a következő kapcsolatban ne a régi kapcsolat megoldása legyen a cél, hanem az új pár felfedezése és a vele való boldogság elérése.

Bővebben

A párválasztás dilemmái

Úgy érzed, hogy valamit mindig elszúrsz? Soha nem amellett az ember mellett vagy, akit igazán szeretnél?

Bővebben

A csókod árulkodik

Amerikai kutatók szerint egyetlen csókkal el lehet végezni egy gyorstesztet a potenciális partner biológiai affinitásának tisztázására. Állításuk szerint a csók árulkodik a leendő kedves „egészségi állapotáról, genetikai és szaporodási kompatibilitásáról.”

Bővebben

„Pasimegtartó” jó tanácsok

Óvjuk meg párkapcsolatunkat a konfliktusoktól azzal, hogy jól átgondolt, békés „manipulatív” eszközöket alkalmazunk, jó szándékkal. No de hogyan is?

Bővebben

Szenvedély, vagy hosszas izzás?

Mindannyian különbözőek vagyunk, de bizony sok mindenben megegyezünk, így például abban, hogy életünkben hosszabb-rövidebb szerelmek szövődhetnek. Vajon a hirtelen fellángolások jól megférnek a tartós parázslás mellett?

Bővebben

Az érzelmek labirintusában

Mennyivel könnyebb volna az élet érzelmek nélkül, de bizony szegényebb is. Ismerd meg Müller Péter gondolatait az érzelmek labirintusáról, amelyek hozzátehetnek a te életedhez is!

Bővebben

A nagy igazi-kérdés

Minden nő (és férfi) álma, hogy megtalálja az Igazit! A tényleges Igazit! De van Igazi? Vagy vannak Igazik? És egyáltalán mi az, hogy Igazi? Ki az Igazi?

Bővebben

Hogyan találd meg az igazit?

Ki egyszer, ki tízezerszer, de mindannyian elképzeltük már a férfit, akinek gyermeket szülnénk, és akit - jó esetben - egy életre választanánk. Néhány leányálom szépen beteljesül, vannak azonban olyanok is, akik napról napra magányosan töltik az estéiket.

Bővebben

Vita, veszekedés, megoldás?

"Ne a hangodat emeld fel! Tanulj meg jobban érvelni!" Nyelvtankönyveinkben olvashatjuk, sőt érettségi tételek is szólnak erről a négy betűről: V-I-T-A.

Bővebben

Honnan tudod, hogy nem ő számodra az igazi?

Nem lehet elégszer elmondani, hogy soha ne járj valakivel csak azért, hogy ne legyél egyedül - és mert amúgy is, már minden barátnőd bepasizott. Párkapcsolatban magányosnak lenni sokkal fájdalmasabb, mint egyedül nézni szembe az élet kihívásaival (bocs, ez közhely volt, de igaz).

Bővebben

A leggyakoribb párkapcsolati problémák...

Ha eddig abban a hitben éltél, hogy a tökéletes párkapcsolatban nincsenek problémák, akkor ezt a tévhitet gyorsan töröld ki a fejedből.

Bővebben

5 dolog, amit az anyukámtól tanultam a szerelemről

Fiatalabb koromban sokszor éreztem azt, hogy az anyukám túlságosan beleszól az életembe, mindent tudni akar. Most, hogy már én is anya vagyok, egyre jobban értem és érzem az ő álláspontját.

Bővebben

Szerelmes vagy a szerelembe?

A vágy karmolja a szívedet belülről. Úgy érzed, ki tudna szakadni a mellkasod. Amikor végre megszerzed, megkapod a szeretett személyt, mégsem vagy elégedett.

Bővebben

Biztonságos szerelem

Az első szexuális élménynél a szerelem mellett a legfontosabb a védekezés. A szocializációs környezetben a felvilágosítást a szülő kezdi meg, aztán az iskola folytatja, és komoly szerepe van a társaknak is.

Bővebben

Így tartsd meg a szerelmed!

Rózsaszín ködben úszik minden? Megtaláltad a számodra legmegfelelőbb partnert? Eddig lehet, hogy úgy érezted, hogy ez volt életed legnehezebb kihívása, de ki kell, hogy ábrándítsunk.

Bővebben

Szexuális úton terjedő betegségek és megelőzésük

A nemi úton terjedő betegségek egyidősek az emberiséggel. A megelőzésükhöz fontos a megfelelő felvilágosítás és tájékoztatás.

Bővebben

„Egyszerűen nem bírom a gyenge pasikat!”

Rita nem egy szokványos lány. Az apukája hivatásos katona, két bátyja van. A családban a férfiak mindig a tenyerükön hordozták a nőket, az apukája is imádattal szerette az édesanyját.

Bővebben

Ha dönteni kell

Tizenévesen a legfontosabbak számodra a barátok, a bulik, a suli. Úgy érzed, tiéd a világ, arra vár, hogy felfedezd. Bizonyára te is láttál már műsort tizenéves várandósokról, esetleg találkoztál is már olyan lánnyal, aki átélte.

Bővebben

Szerelemre születtünk

Azon vesszük észre magunkat, hogy minden hétvége ugyanolyan: vasárnap reggel ülünk, magunk elé bámulunk, és fogalmunk sincs, mit keresünk ebben az érzelemmentes világban.

Bővebben

Randizás könnyedén

Hosszú kapcsolat vagy netán egy tönkrement házasság és válás után újra a randizás kapujában állsz?

Bővebben

A szerelem nem tökéletes, de ne add fel!

A körülöttem lévő párok 80%-a a szakítás szélén áll. Nagyon rossz belegondolni, hogy az évek óta együtt lévő barátaim egyszer már nem lesznek egy pár. De vajon mi történik?

Bővebben

Hűség? Mi az?

Javíthatatlan vagyok. Hiszek ugyanis abban, hogy a szerelem mindent legyőz, létezik olyan, hogy örök szerelem és szerelem első látásra.

Bővebben

Flörtök, kalandok: hol a határ?

Igaz, hogy nincs leírt meghatározása annak, hogy mi minősül megcsalásnak, a tény az, hogy a hűtlenek sokkal több kárt okoznak, mintsem, hogy ez megérje.

Bővebben

Így tartsd meg a szerelmed!

Rózsaszín ködben úszik minden? Megtaláltad a számodra legmegfelelőbb partnert? Eddig lehet, hogy úgy érezted, hogy ez volt életed legnehezebb kihívása, de ki kell, hogy ábrándítsunk.

Bővebben

„Mindketten megérdemeljük a szerelmet”

A barátnőm, nevezzük Lindának, már 15 éve férjnél van. Most lett 40 éves, kifejezetten jó csaj, minden rendben van vele. Nemrég mesélte ezt a történetet.

Bővebben

Tényleg szerelmes vagy?

Nagyon gyakori a kérdés: valóban szerelem, amit érzek? A válasz nem egyszerű.

Bővebben

Anya, itt aludhat a barátom?

Így kezeld kamasz gyermekeid szerelmi életét, légy a barátjuk.

Bővebben

Egy anya őszinte vallomása

Egy édesanya sorait olvashatjuk, aki nem hagyta elromlani a lányával való kapcsolatát.

Bővebben

Rámenős kamaszok

A kamaszok egyre korábban kezdik a nemi életet

Bővebben

Baráti nyomásra kezdik el szexuális életüket a tinik

Kétségtelen tény, hogy ma a média irányítja az életünket. A médiának nagyobb befolyása van a tinédzserkapcsolatokra, mint eddig gondoltuk volna.

Bővebben

A szexuális élet veszélyei, védekezési módszerek

A felelőtlen szexuális élet számos kellemetlenséget tartogathat: nem kívánt terhességet és szexuális úton terjedő betegségeket!

Bővebben

Vissza a főoldalra