Volt szex, nincs szex

Az intimitás, a szenvedély, a szexualitás mind-mind ápolásra szorul. Ezek alkotják ugyanis a kapcsolat egyik alapját. Előfordulhat azonban, hogy a nagy rózsaszín ködben kicsit elfelejtesz figyelni ezekre. A szerelem viszont önmagában nem alkalmas egy kapcsolat működtetésére. Mit tehetsz hát, hogy ne legyen a kapcsolatod szexmentes?

Az elején még minden rendben (legalábbis valószínűleg). Ilyenkor még nem jelent problémát a szex, az intimitás megtartása, hiszen legtöbbször egyetlen vágyunk van, együtt lenni. A vágy elsöprő, csak a szerelmünket látjuk, és nem is érdekel nagyon semmi más. Ám sajnos ez nem marad így a kapcsolat egész élete alatt. Sokat kell tenned azért, hogy az a szenvedély, ami az elején tombol, legalább egy kis viharként maradjon mellettetek.

Nem egy pár van most is körülöttem, ahol a kapcsolat eldöcög, de semmilyen testi kapcsolat nincs már a felek között. Az egymás iránti rajongás egy idő után elmúlik, és vagy tudsz tenni azért, hogy a szerelem és a szenvedély megmaradjon, vagy a kopott hétköznapok, a rutin és az egyre ritkuló együttlétek felemésztenek.

A férfiak többnyire felvillanyozódnak egy szép, számukra kívánatos test látványától. Ezért lényeges, hogy megőrizd azt az igényed, hogy tetszeni akarsz szíved választottjának. Egy szép fehérnemű is már sokat tud hozzátenni az összképhez, de az mindenképp, ha az összhatásra is odafigyelsz. A nőknél nem feltétlenül a vizualitás az első számú vágyfokozó, de azért az ápoltság elengedhetetlen a férfi részéről. Ne engedd, hogy emiatt fusson zátonyra a szenvedélyes együttlét.


A vizualitáson és az igényességen túl mindkét nem számára kiemelkedő fontosságú az, hogy tudják, a párjuk vágyik rájuk. Nagyon rossz egy olyan kapcsolatban létezni, ahol nyilvánvaló az, hogy nem érdeklődik igazán a másik fél, nem mutatja ki azt, ha kívánja a szexet. A nők számára talán egy fokkal fontosabb, hogy a partner elismerje, ha vonzónak találja, kívánja őt. A férfiaknál az elég nagyot dob a dolgon, ha a nő kezdeményezi a szexet. Ennek nem igazán tudnak ellenállni.

A nagy igyekezetben azonban nem szabad elfelejteni azt, hogy egy kapcsolatban nagyon fontos a rutinok kiiktatása. Ne csináljatok mindig mindent ugyanúgy. Kezdeményezz furcsa helyeken, extrém szituációkban. A megszokás ugyanis gyilkos lehet egy kapcsolatra nézve. Még a munkahelyeden sem szereted a monotonitást, igaz? Mindig keresed az új kihívásokat. Miért ne tennéd ugyanezt a szerelmeddel is?

A nagy rohanás és a hétköznapok felemészthetnek, ha nem tudsz, nem tudtok kicsit slow lifeban létezni. Lassítsatok! Az esetleges feszültséget pedig nagyon jól oldja a szex, próbálkozzatok gyakran ezzel. A stresszt régebben könnyű volt levezetni. Az állatok ellátása, a gazdaság fenntartása annyi „programot” adott, hogy nem kellett azon agyalni, hogy mi az a stressz és hogyan vezessék le. Manapság azonban eléggé eluralkodott a feszültség és a stressz az embereken, és igen nehezen lehet megtalálni a módját a levezetésének. Szerencsére a szex erre is nagyon jó, próbáld ki!

Egy kapcsolatban nincs rosszabb annál, ha a felek egymás mellett éldegélnek, mint két jó barát. Sokak szerint a kulcs abban rejlik, hogy egy idő után eltávolodnak egymástól a partnerek, nem érzékelik már egymás rezgéseit, és valahogy a közeli is távolinak tűnik. Ennek megoldására, feloldására viszont egyetlen módszer létezik, és ez a kommunikáció. Ha úgy érzed, mondanivalód van a párodnak, ne fojtsd magadba, mondd el neki. A problémák ugyanis nem oldódnak meg maguktól, ketten viszont megtalálhatjátok a kivezető utat. Egyeztessétek a világaitokat, a különbözőségeitekből pedig kovácsoljatok előnyt.

Forrás: IntimZóna

Vissza