Van, akinek kell, van, aki gondolni sem akar rá – Szex a menstruáció alatt

Minden nő más, mindenkinek más a menstruációs ciklusa. Az is különbözik, hogy a menzesz ideje alatt, ki, mennyire kívánja a szexet. Vannak nők, akik nagyon, mások gondolni sem akarnak rá, hiszen kisebb gondjuk is nagyobb ennél. Te melyik csoportba tartozol?

A görcsölős típus
Puffadás, folyamatos feszítés az alhasban, pattanások, aknék megjelenése a bőrön, görcsök, fájdalom, fejfájás. Ha abba a csoportba tartozol, akiknek ezek a tünetek jelzik a menstruáció közeledtét, akkor nyilvánvalóan nem kellemes számodra ez a pár nap.

Ilyenkor a legjobb, ha nem végzel nehéz fizikai munkát, és minél többet pihensz. A meleg jót tesz, próbáld az alhasadat melegíteni, a forró vizes palack például nagyon jó megoldás. Senki sem fog elítélni, amiért a szex az utolsó dolog, amire vágysz. Vedd magad elé a fagyisdobozt, és kanalazd be a tartalmát!

A libidókirálynő
A fenti tünetek csak a nők egy részének jelentik a menstruációt. Mások vannak olyan szerencsések, hogy számukra a megnőtt libidó az, amiből egyből arra következtetnek, hogy a testük felkészült az újabb ciklusra. Ha nálad is ez a helyzet, akkor Isten a tenyerén hordoz, légy hálás. J Ilyenkor sokkal jobban kívánod a pasidat, mint máskor, a szex sokkal többször eszedbe jut, szinte sóvárogsz egy jó kis orgazmus után. Tegyétek azt, ami jó neked. A menstruáció alatti szexnek ugyanis nincs egészségügyi akadálya, nyugodtan lehet művelni. Nyilván be kell tartani bizonyos higiéniai szabályokat közben.

De mi lehet az oka annak, hogy menstruációkor nő a libidód?
A szexuális étvágy növekedéséért a hormonjaink felelősek. A hirtelen megemelkedő libidó, amely a vérzéssel egy időben jelentkezik, az ösztrogénszint emelkedésével hozható összefüggésbe.

A hormonok azonban nem egyedüliként felelnek a megnövekedett szexuális étvágyadért. A peteérés ugyanis az az időszak, amikor egy nőnek a legmagasabb a libidója. Ez a fajfenntartás ösztönéből ered. Ekkor vagy ugyanis a leginkább fogamzóképes állapotban. A menstruáció előtt közvetlenül és alatta végig a megtermékenyülés nem olyan esélyes, de mégsem nulla az esélye, így kiegészítő védekezést mindenképp alkalmaznod kell. Biológiai szempontból tehát a szexnek ekkor semmi értelme, mégis vágysz rá.

A menstruáció egy fájdalmas folyamat, bár nem mindenkinek fáj ugyanúgy. Az orgazmus pedig szuper fájdalomcsillapító. Hatására enyhülnek a görcsök, ráadásul viszonylag gyorsan hat.

Forrás: IntimZóna

Vissza