Vágyat érzel, vagy szerelmet?

Éreztél már ellenállhatatlan vágyat valaki iránt? Olyat, ami mindent elsöprő érzés, és fogalmad sincs, hogy szerelmes vagy-e, mert a vágy mindent felülír.

Sokkal több számodra egy vonzó pasinál, a tested a puszta látványától bizsereg, a szíved kiugrik a helyéből. Csak arra vágysz, hogy mindig a közelében legyél. Ennek ellenére nem tudod, mit is érzel valójában. A szerelem érzése mellé nagyon gyakran fékezhetetlen vágy kapcsolódik. A kapcsolat kezdetén azonban sokszor fogalmunk sincs, valójában mit is érzünk a másik iránt.

Abban a stádiumban, amikor a vágy és a szenvedély nagyon erős, minden más háttérbe szorul. Az ösztöneink eluralkodnak rajtunk, a hormonjaink pedig átveszik az irányítást a testünk felett. Őrült játék ez, ami hajszol, űz a másik karjaiba. Ám nem minden testi kötődésből tud kialakulni igazi szerelem. A szerelemhez viszont fontos a testi vágy is. Ezért olyan nehéz különbséget tenni.

A szerelemhez idő kell. Nem elég csak a puszta vonzódás, kell, hogy őszinte odafigyelésben részesítsük a partnerünket. Fontosak a beszélgetések, érdekes, hogy milyen napja volt, és szóba kerül a közös jövő is. A kapcsolat bizalmon, kölcsönös tiszteleten alapszik, és nagy szerepet kap a szenvedély a szexualitás és – ami talán a legfontosabb – az intimitás is. A szerelmünket elfogadjuk, úgy, ahogy van, nem azt látjuk benne, hogy milyennek szeretnénk őt, nem akarjuk megváltoztatni, hiszen azért szeretjük, amilyen ő valójában.

Mit érzel, ha igazán szerelmes vagy?
Ha szerelmes vagy, akkor nem a szex a fontos, nem az ágy az első, ahova a szerelmeddel menni szeretnél. Az a fontos, hogy együtt legyetek. Érezni akarod a lélegzetvételét minden pillanatban. Jónak, szépnek látod őt a hibái ellenére is. Csak át akarod ölelni őt, hozzábújni. Figyelsz rá, és ő is figyel rád, őszinték vagytok a kapcsolatban, és tudod, hogy nyugodtan feltárhatod előtte minden érzésed és minden gondolatod. Ha szerelmes vagy, azt akarod, hogy az egész világ megtudja, milyen fontos számodra ő, és te milyen nélkülözhetetlen szerepet töltesz be az ő életében. Büszkének érzed magad, és úgy gondolod, páratlanul szerencsés vagy, szerencsések vagytok.

A puszta testi vágy azonban egészen más
Nem mondod ki, hogy szereted, sőt, kerülöd az olyan szituációkat, amelyek túl érzelmesek lennének, nehogy ő kimondja. Nem igazán érdekel, hogy mi történik vele, amikor nem vagytok együtt, a testiségre koncentrálsz. Ha a testiség dominál a kapcsolatban, nincs szó arról, hogy a jövőtök közös legyen. Abban a pillanatban éltek, amely épp a gyönyörről szól. Nem akarsz közös programokat sem, jobb, ha csak szex van, a többi vagy unalmas számodra, vagy épp semmit sem gondolsz ezekről, közömbösek számodra. Nem fontos számodra, mit gondolnak mások, nem érdekel, hogy tudjanak a kapcsolatotokról, hiszen nem gondolkodsz hosszú távban.

Előfordulhat természetesen, hogy a testi vágy mellett valódi, mély érzések jelennek meg benned, bennetek. A szerelmet azonban gondozni kell, mint egy kényes növényt. Nem mindegy, mennyi figyelmet szenteltek egymásnak. Az elhidegülés egyik okozója az, hogy nincs megfelelő arányú figyelem. A szerelem különleges kapocs két ember közt, amit a szexuális vágy, a testiség emelhet, de nyomorba is dönthet.

Forrás: IntimZóna

Vissza