Üldöznek az intim női nyavalyák?

Előzd meg a fertőzéseket!

 A szerencsésebbeknek soha semmi bajuk nincs odalent, mások életét viszont vissza-visszatérően megkeserítik az intim problémák. Az elhanyagolt hüvelyfertőzés veszélyes is lehet, ezért megmutatjuk, mit tehetsz a megelőzésért!

Ha elhanyagolják, a makacs bakteriális vaginózis tovább terjedhet, és felszálló fertőzésként kismedencei gyulladást okozhat. Különösen oda kell figyelniük erre például a várandós nőknek, mert az elhanyagolt fertőzésnek akár spontán vetélés vagy koraszülés is lehet a következménye. A hüvelyben felszaporodó kórokozó baktériumok ugyanakkor belesodródhatnak a szomszédos húgycsőnyílásba, amiből könnyen kialakulhat hólyagfertőzés, azaz hólyaghurut. Utóbbit pedig hiába kezeljük ki, ha a hüvelyben továbbra is baktériumtenyészet burjánzik, és emiatt a hólyaghurut újra és újra visszatér, még jobban megkeserítve az érintett nő mindennapjait. Ne várd meg, amíg ennyire súlyos helyzet alakul ki, inkább tegyél meg mindent, hogy elkerüld a hüvelyfertőzés kialakulását!


1. Csak tiszta kézzel nyúlj az intim területeidhez! Ez annyit tesz, hogy bizony, még WC-használat előtt(!) is kezet kell mosni.


2. Tartsd a helyes irányt a WC-ben! Azaz mindig elölről hátrafelé töröld magad, hogy véletlenül se sodorhass a végbél felől kórokozót a hüvelyedbe.


3. Ügyelj az intim higiéniára, de ne vidd túlzásba sem! Fontos a rendszeres tisztálkodás, de a lúgos szappanokat és az illatosított kenceficéket tartsd távol az intim zónádtól.


4. Viselj laza, jól szellőző, természetes alapanyagú alsóneműt! A szűk, műszálas bugyikba könnyű beleizzadni, az intim területen kialakuló nyirkos közeg pedig ideális terep a káros baktériumok szaporodásához.


5. Ne váltogasd a partnereidet! Kapaszkodj meg, nemcsak az anyukád, hanem a hüvelyflórád sem „örül” neki, ha állandóan cserélgeted a pasijaidat! A hüvely ugyanis megérzi, amikor valaki másnak a „flórájával” kerülsz kapcsolatba, és ha ezt túl sűrűn teszed, attól is megbillenhet a belső intim egyensúly.

Forrás: noizz.hu
 

Vissza