Szex előtt, vagy szex helyett – a petting

Az előjátékról már sokat beszéltünk, hogy miért nagyon fontos. Nos, a petting, amit sokan előjátéknak gondolnak, ennél sokkal több. Szeretnéd megtudni, mi is ez pontosan? Olvass tovább!

Maga a szó, angol eredetű, a szoros jelentése simogatás, szeretgetés, becézgetés. Összefoglaló név, ugyanis nemcsak egy cselekedetet takar, hanem minden olyan tevékenység beletartozik, ami a szexuális együttlétkor előfordulhat, kivéve a behatolást, magát az aktust. A pettinghez tartozik tehát az ölelkezés, a csókolózás, a simogatások, apró érintések, kézzel, vagy szexuális segédeszközökkel történő izgatás és az orális szex, valamint a páros maszturbálás is.

Sok szempontból is nagy a jelentősége. Tini korban azért nagyon fontos, mert ez az az út, ahogy a legkönnyebben felfedezhető a másik teste, a partner összes reakciója, az érintésekre, izgatásra adott válaszok. A petting segít megismerni önmagad is, illetve beletanulni kicsit a szexualitás mélyebb rétegeibe, az erotikába, az intimitásba.

Nem ugyanaz, mint az előjáték, annál több, hiszen a petting eljuttathat mindkettőtöket az orgazmushoz, míg az előjáték a behatolásos szex előtti – nagyon is fontos – bemelegítés.

Ismerd meg a partnered
A szex akkor igazán jó, ha mindkettőtöknek jó, ez evidens. A petting hozzásegít ahhoz, hogy pontosan tisztában légy a saját tested igényeivel, illetve a párod igényeivel is. Ez elengedhetetlen lépcső ahhoz, hogy később nagyon jó szexuális életed legyen. A kettőtök közt lévő harmóniát lehet vele növelni, hiszen apróságokkal is örömöt tudtok okozni egymásnak, csak tudni kell, hogyan. A pettinggel védekezhettek az ellen, hogy rutinszerűvé váljon a szexuális életetek, hiszen mindig rejt magában valami újdonságot, amit még nem próbáltatok ki.

Az aktuson túl
Manapság sajnos az dívik, hogy a párok rutinszerűen, vagy gyorsan lezavarnak egy-két menetet hetente, csak, hogy meglegyen az „adag szex”. Sokszor nemhogy petting nincs köztük, de még az előjátékot is átugorják, hiszen így időt lehet spórolni. Ez a felfogás sajnos romba is dönthet egy kapcsolatot. Kerülni kell hát azt a nézetet, miszerint a szex kizárólag a behatolás, az aktus. Sokszor nagyon izgalmas, ha nincs közösülés, de mégis csúcsra juttatjátok egymást máshogy. A nők nagy része ugyanis nem képes a hüvelyi orgazmusra, kizárólag a csikló ingerlésével, izgatásával jut el a csúcsra. Ehhez azonban ismerni kell, mit, hogyan szeret, hogy esik jól. Szerencsére már nem abban a korban élünk, amikor a nő teherbeesés céljából elviselte a szexet. Manapság már élvezni is akarja, így a férfiaknak igencsak oda kell figyelniük arra, hogy partnerük is élvezze az együttlétet.

A petting tehát tapasztalatszerzésnek sem utolsó, így kár is kihagyni. Érdemes lassan nekikezdeni, mindenre figyelni. Jusson eszedbe, hogy nem lóverseny ez, a párod egész testét kényeztetheted, nem kell azonnal a nemi szerveknél kezdeni. A petting lehet bármilyen hosszú időtartamú, és közben akár több orgazmust is átélhettek a partnereddel.

Mikor javasolt kifejezetten?
Előfordulhat, hogy nem szedsz fogamzásgátlót, vagy egyikőtöknél sincs óvszer, így nem tudtok megfelelően védekezni a nem kívánt terhesség, illetve a nemi úton terjedő betegségek ellen. Ilyenkor pettinggel szerezhettek egymásnak örömöt, lelkiismeret-furdalás és kellemetlen következmények nélkül. Akkor is a petting a megoldáa, ha a nőgyógyász valamiért nem javasolja a hüvelyi behatolást (lehet az betegség, szülés utáni állapot, stb.). Menstruáció alatt is sokan választják ezt a kielégülési formát. Természetesen a higiéniára minden esetben fokozottan figyelni kell!

Forrás: IntimZóna

Vissza