Szex az első randin – igen vagy nem?

A címben szereplő kérdés az, amelyről mindenki másként vélekedik. Ha egy baráti társaságban felmerül a téma, biztos, hogy nehéz dűlőre jutni. Az eldöntésében közrejátszanak a társadalmi elvárások, a szülők, a neveltetés, az önálló gondolkodásunk, illetve a kódolt szerepeink is.

A nemek forradalma zajlik, folyamatosak az ezzel kapcsolatos cikkek, olvasnivalók mindenhol. Egy dolog azonban biztos: nem tudjuk levetkőzni a bennünk már eleve kódolt játékszabályokat. Valamilyen belső gátat érzünk, ha úgy cselekszünk, ahogy nem érezzük helyesnek.

Mert mit is várnak el egy nőtől? A férfiak biztosan azt, hogy legyen csábító, őrülten szexi, de meg kelljen hódítani. Igen, még mindig a férfiakban van a vadászösztön. Akkor is, ha mi nők próbáljuk ezt lassan kioltani belőlük, és akkor is, ha ők maguk is küzdenek ellene. A férfiaknak imponál az a nő, aki csak őket akarja, ez nem vitás, de mégis más szájízzel vágnak bele egy olyan kalandba, ahol ők, a teremtés koronái szerezték meg a zsákmányt.

A férfiak felé is vannak elvárások a nők részéről. Egy férfi legyen erős akaratú, tudjon harcolni egy nőért, és igenis, hódítsa meg. Az ettől eltérő viselkedést lúzerségnek értékeljük, nem tudunk vele mit kezdeni. És ez így lesz, míg ember él a Földön.

Az első randi kiemelkedő szerepet tölt be mindenki életében. Ez az az esemény, amiről anyukánk ezerszer elmondta, hogy „Fiam, nem illik rögtön ágyba bújni a fiúval az első randevún!” Azonban elvárások ide, szabályok és gátak oda, az ember változik, és a tűréshatár is kitolódott. Manapság egyáltalán nem kirívó eset a szex az első randin. Más kérdés, hogy utána mit érzünk. Megbánást? Szégyent? Vagy netán nem bánunk semmit, és úgy érezzük, helyesen cselekedtünk.

Lássuk a puszta tényeket
Az első randis szexnek megvannak az előnyei és a hátrányai. Előnye, hogy több benne az izgalom. Aki erre vágyik, annak biztosan jó kipróbálni egyszer-kétszer. Előnye még, hogy ha nem stimmel valami a partnerek közt, az korán kiderül, lehet dolgozni rajta, ha mindkét fél szerint megéri a fáradságot a kapcsolat. A hátrányok kicsit többen vannak. Mindketten sérülhetnek lelkileg, és egyáltalán nem biztos, hogy testi értelemben pozitívan jönnek ki a dologból. Ha esetleg valamelyikük szerint nem jó ötlet a kapcsolatot folytatni, akkor a cserbenhagyott úgy érezheti, kihasználták. Itt már csak egy kőhajításnyira van az egyéjszakás kalandhoz hasonló lelkiállapot.

Mire kell figyelni?
Elengedhetetlen, hogy az első randira úgy érkezz, hogy minden eshetőségre felkészülsz. Soha nem tudhatod, hogy a vágyaid mikor számolják fel az erkölcseidet vagy az elhatározásodat. Ezen túl figyelned kell a fogamzásgátlásra, hiszen egy kis kontrollal sok bajt megelőzhetsz. Csak így védekezhetsz a nem kívánt terhesség ellen. Alapszabály, hogy ha először bújsz ágyba valakivel, akit nem ismersz annyira, használj óvszert is, ugyanis ez az a fogamzásgátló eszköz, amely a nem kívánt terhességen túl a szexuális úton terjedő betegségeket is meggátolja.

Keresd fel a nőgyógyászt, és beszélj vele a fogamzásgátlásról, kérdezz bátran, hogy megtalálhassátok a neked leginkább megfelelő módszert.

Forrás: IntimZóna

 

Vissza