S.O.S. hüvelyfertőzés!

Mi válthatta ki a női intim problémát?

 Az egyik leggyakoribb intim probléma a nőknél a hüvelyfertőzés. Olyan betegségről beszélünk ugyanis, amelyik nem csupán egyszer jelenik meg az életünkben, hogy aztán a gyógyulást követően búcsút is inthessünk neki. A hüvelyfertőzés a legváratlanabb helyzetekben kiújulhat, illetve el is húzódhat, ha nem figyelünk a megelőzésre és a teljes körű kezelésre. De vajon mi válthatja ki újra és újra a bosszantó intim fertőzést?

1. Helytelen tisztálkodás
A nőknek nem feltétlenül csak a hajuk, körmük ápoltsága a fontos. A helyes mosakodás nagyon sok kellemetlenségtől megtud minket óvni odalent, a kínos területen. Többek között kerüljük a csipkés, nagyon extra fehérneműt, figyeljünk oda, hogy tisztálkodáskor, mosdó használatkor a az elölről hátulra való irány lesz a helyes.


2. Antibiotikum-kúra

Használjunk olykor-olykor prebiotikumot ami védi a hüvelyflórát. Krónikus betegség pedig, mint például a cukorbetegség hajlamosíthat gombás fertőzésekre, így hüvelygombára is, így az ebben szenvedők különösen figyeljenek oda az intim területek higiéniás megóvására.


3. Hormonális változás

A hüvelyfertőzésről alapesetben azt hisszük, hogy a kiváltó kórokozók a külvilágból kerülnek a hüvelybe. Ám a hüvely a szervezet belső egyensúlyára is reagál, és ha ott történik változás, akkor azt gyakran kísérheti hüvelyfertőzés is. Ilyen hormonális változás a terhesség, tartós stresszes állapot, menstruációs ciklus, bizonyos fogamzásgátlók, de nem utolsó sorban egy új szexuális partner érkezése is felboríthatja a hormonháztartásunk.
 

Forrás: blikk.hu

 

Vissza