Randizás könnyedén

Hosszú kapcsolat vagy netán egy tönkrement házasság és válás után újra a randizás kapujában állsz?

Kapcsolj nyugodt üzemmódba! Tudom, hogy ezt könnyű mondani, és a tanácsokkal már tele van a padlás, de olvasd el tippjeinket, hátha megkönnyítheted a saját dolgod.

1. Ne nyomd el, ne hagyd figyelmen kívül a szorongást, hanem küzdj meg vele!

Kérdezd meg magadtól, hogy miért érzel így. A legtöbben a randizás gondolatától is idegesek lesznek, túlizgulják a dolgot. Ez persze érthető, főleg az első találkozás előtt, ami teljesen kiszámíthatatlan.

Ha a régmúltban történtek miatt szorongsz, akkor azt magad mögött kell hagynod, csak úgy léphetsz egy új kapcsolatba. Nem tarthatsz folyton attól, hogy a múlt ismétli magát, mert akkor egy idő után végképp elhiszed, és már programozod magadnak a negatív eseményeket.

2. Írj le minden régi berögződést! Kukába velük!

Íme néhány meglehetősen gyakori berögződés, amelyektől nem vagyunk képesek szabadulni: „Már minden jó pasi/nő foglalt”, „Mindenki már egy kapcsolatban él”, „Csak a külső számít”.

Természetesen ezek közül egyik sem igaz, csak benned élnek. Lépj át rajtuk, és adj magadnak pozitív célokat, amelyek lelkesedéssel töltenek el.

3. Ismerd a démonjaid és győzd le őket!

Ez egy nagyon fontos lépés a felé, hogy ne légy többé saját magad rabja. Fontold meg, melyek voltak azok a tényezők, amelyek az előző kapcsolatod végéhez vezettek. Ezeket kell legyőznöd, ezek a te démonaid. Természetes, hogy nem szeretnéd, hogy a jövendő kapcsolatodnak is vége legyen valami olyasmi miatt, amit te magad tudsz megváltoztatni.

4. Tudatosítsd, mi tesz boldoggá!

Ez egy kritikus lépés, különösen, ha azt gondolod, hogy egy másik személyen múlik a boldogságod. Első lecke ezzel kapcsolatban: Te vagy a boldogságodért felelős személy, és ennek terhét nem is róhatod másra.

Tegyél fel magadnak inspiráló kérdéseket, amelyek a megoldáshoz visznek közelebb: Mi vagy ki iránt vonzódsz?, Mik alakítják a vágyaidat?, Mitől gyúl szenvedély benned?

Ez egy lépés az önismeret felé.

5. Engedd el az eredményt! Koncentrálj a pillanatra!

A legtöbb szorongás talán abból származik, hogy előre ki akarod találni, mi lesz egy-egy randi kimenetele. Irányítani szeretnéd, hogy mi fog történni (kéne egy varázspálca, ugye?). Így természetesen a kiszámíthatatlan helyzeteket – amilyen egy első randi is –, nehezebben tudod kezelni. Próbálj koncentrálni az adott pillanatra, arra szánd az időt, hogy élvezd, ami épp történik, hagyd, hogy a randi maga történjen!

Minél több tippet próbálsz megvalósítani a fentiek közül, annál közelebb kerülsz majd önmagadhoz, amit valószínűleg az előző kapcsolatodban kicsit elvesztettél. Keresd hát azt a vidám, önfeledt valakit, akire hamar rátalál majd egy új szerelem.

Forrás: INTIMZONA.HU/DMD

Vissza