Párkapcsolat – Randitól a boldogító igenig

Néhány évtizeddel ezelőtt, az elrendezett házasságok idején még az volt a divat, hogy a fiatalok viszonylag rövid udvarlás után összeházasodtak. Nem volt hosszú ismerkedési időszak, nem volt szexuális felfedezés, csak elrendezett házasság. Ma már egészen más helyzetben vannak a fiatalok, nincsenek kényszerek, nincs eleve elrendelt, kötelező, és senki nem mondja meg, mit kellene érezniük.

Ez bizonyos szempontból szerencsés, hiszen valóban kötöttségek nélkül, nyitottan lehet társat keresni. Simán belefér, hogy egy-két laza, tényleg kötetlen randi után még mindig úgy gondoljátok, nem csak a másik létezik számotokra. Nyugodtan vágtok bele egy másik ismerkedésbe is, hiszen semmi sem fix. Az online világ lehetővé teszi, hogy ezt megtedd, és a személyes ismeretség után azt válaszd, akit a leginkább megfelelő partnernek érzel. Nagyanyáink ezzel szemben sokszor nem is találkoztak a nekik kiszemelt vőlegénnyel, csak az eljegyzés bejelentésekor. Azért jobb, hogy nem akkor éltünk.

Randi a javából
Amikor már tudod, hogy kiért dobog igazán a szíved, minden sokkal bonyolultabb lesz. Az első pillanatok egy kapcsolatban nagyon intimek. Ilyenkor, az ismerkedés fázisában csak egymásra koncentráltok, nem is létezik más. Sokszor még a barátokat is elhanyagoljátok, annyira csak a leendő kapcsolat van a szemetek előtt. Csak ti léteztek egymásnak, nem fordultok senki más felé, eszetekbe sem jut, hiszen a cél az, hogy „megszerezzétek” egymást. Ez az a pont, amikor még nem igazán tudni, milyen lenne együtt az egész, de nagyon szeretnétek. Sajnos sokszor jól beleéljük magunkat, aztán kiderül, hogy a másik nem érez hasonlóan, mást várt. Ebben az esetben csak nagyon ritkán megy tovább két ember azonos úton.

Az izgalmak fokozódnak
Az első pár randevú után már kirajzolódik, kinek milyen elvárásai vannak a másikkal szemben. Igaz, ezeket még nem minden esetben fogalmazza meg egymásnak a két ember. Kimondatlanul vagytok együtt, és ez az egészet nagyon izgalmassá teszi. A viselkedésetekből mindenki számára egyértelmű, hogy együtt jártok. Ilyenkor azonban még nem ismeritek egymást olyan jól, sok tulajdonság még rejtve van a másik előtt.

Már mindenki tudja és tudhatja
Eljön az idő, amikor egyikőtök sem jön zavarba attól, hogy a másik a párjaként emlegeti a család, a barátok, idegenek előtt. A kapcsolat kimondott, hivatalos státuszba lép, amikor már minden fal leomlott köztetek, majdnem mindent tudtok a másikról. Elérkezett a kapcsolatban az a rész, amit valójában mindenki akar. A féktelen szerelem, szenvedély és szexualitás időszaka ez, amikor nemcsak egymás lelkét, hanem testét is felfedezitek.

Ebben a szakaszban éveket lehet tölteni, kinek-kinek vérmérséklete szerint. Ebből a pontból sokfelé mehet egy kapcsolat, az a pozitív, ha a fejlődés a cél. Megfogalmazódnak a közös célok, az, hogy hogyan tovább. Innen már hamar el lehet jutni az eljegyzés és a házasság gondolatáig, megvalósulásáig.

Amikor ő mást akar
Nagyon sok olyan történetet hallani, amikor látszólag minden rendben volt a kapcsolatban, mégsem lett belőle semmi. Sajnos vannak kapcsolatok, amelyek több csalódást okoznak, mint örömöt. A férfiak egy része ugyanis nem vágyik hosszú, mély, tartós kapcsolatra, csak arra, hogy legyen barátnője, és nem feltétlenül egy.

Ezek a pasik elhitetik a nőkkel, hogy szeretik őket, illúzióba ringatják őket a bókokkal, csókokkal. Ha egy ilyen férfi van melletted, akkor az együtt töltött idő alatt úgy érzed, minden rendben, hiszen úgy viselkedik, mintha a pasid lenne. amikor azonban kilép a lakásod ajtaján, a kapcsolatotok átalakul, és ha te nem keresed, ő nem hív, nem érdeklődik. Ez az a férfitípus, akinek egy nő nem elég, simán belekever többet is a képletbe. Ha nem akarod, hogy a szíved darabokra törjön, vedd észre, mi a helyzet. Ne akarj belemenni egy olyan kapcsolatba, ami valójában, az érzelmek szintjén nem is létezik.

Forrás: IntimZóna

Vissza