Nem valljuk be, de igenis fontos a külső

Párválasztáskor te mit tartasz igazán fontosnak? Ha ezt a kérdést teszi fel neked valaki, bizonyára azt válaszolod, amit hallani akar: a humort, a romantikus oldalt, a kedvességet… de semmiképp sem a külső tulajdonságokat, nem igaz? Pedig számodra is nagyon fontos a külső, csak nem biztos, hogy ezt be mered vallani.

Neked is fontos
Azt gondoljuk, hogy az emberek elítélnek majd, ha beismerjük, hogy igenis nagyon fontos a külső. Nemcsak párválasztáskor nézzük meg, hogy az a férfi elég magas-e, milyen színű a szeme, szép-e a mosolya, hanem mi magunk a mindennapjainkban is arra törekszünk, hogy jól mutassunk. Fodrászhoz, kozmetikushoz járunk, manikűrt, pedikűrt csináltatunk, rosszul vagyunk, ha egy kósza szőrszálat észreveszünk magunkon. Ha nem lenne fontos a külső megjelenés, akkor jó lenne a kinyúlt mackófelső és nem érdekelne, hogy mennyire ráncos a bőrünk. Testedzéssel sem foglalkoznánk, minek, hiszen úgysem fontos a külső!

Pedig manapság talán ez a legfontosabb tényező, amikor párt választunk. Már gyermekkorunkban eldől, hogyan tekintünk önmagunkra. Ez a személyiségfejlődés része. Amikor mindenki dicsér, szépnek nevez valakit, szinte bizonyos, hogy az önképe pozitív lesz, szépnek tartja majd magát. Ha valakit sokat csúfolnak az előnytelen külső tulajdonságai miatt, egyértelmű, hogy sosem lesz magával elégedett, és nyilván egész életében küzdeni fog saját magával. Persze az is igaz lehet, hogy egy mások által szépnek tartott ember nem gondolja magát annak, és az, aki a sztenderd szerint nem szép, vígan elfogadja magát, és ettől boldog. Mindenkinek az a vágya, hogy tessen az embereknek, ez nem vitás. Mostanra azonban – és ez a közösségi médiának is köszönhető – ez az elsődleges motiváció az emberekben.

Mindenkinek csak egy dobása van
Háttérbe szorulnak a mély beszélgetések, vagyis inkább az ezekre irányuló igény. Ma már minden gyors, minden olyan egyszeri. Nincsenek próbálkozások, mindenkinek csak egy lehetősége van. Ha az nem jön be, akkor annál az embernél nincs új esély. Ha nem tetszel annak, aki neked tetszik – külsőre –, akkor vége… vagy változtatsz magadon. Kegyetlenül hangzik, nem?

A külső megjelenés csak annyira kéne, hogy fontos legyen, hogy legyen kellő erőnk ahhoz, hogy foglalkozzunk a testünkkel, legyen bennünk annyi, hogy minden nap megtegyük, ami tőlünk telik. Persze dönthetsz úgy, hogy nem foglalkozol ezzel, hiszen a szépség múlandó, nem lesz velünk életünk végéig.

A valódi érzésekre koncentrálj!
Gondold végig, milyen életet szeretnél magadnak. Olyat, amely folyamatos feszültséggel van tele amiatt, hogy vajon tetszel-e a párodnak, vagy olyat, ami könnyed, érzelmekkel, szeretettel van megtöltve. Ez rajtad is múlik. Neked kell kitűznöd a célt. Ahogy az idő múlik, észreveszed, hogy a felszínes dolgok már nem nyomnak semmit a latban. Végül rájössz, hogy sokkal fontosabb, hogy mit gondol a másik, milyen élményeket tudtok hozzáírni a közös életetek könyvéhez.

Forrás: IntimZóna

Vissza