Ne szexszel akarj békülni!

Te minden együttlétkor odafigyelsz a partneredre? Természetes, hogy erre nincs mindig energiád. Azonban egy-egy nagy veszekedés után mindig édes a kibékülés, nem igaz? De mi lehet ezzel a baj?

Még a boldog kapcsolatokban is adódik olykor egy kis feszültség. Ez elkerülhetetlen, hiszen nem klónok élnek egy párkapcsolatban, hanem két különböző ember. Sokszor megtörténik, hogy egyikük olyat tesz, ami a másiknak nem tetszik, rosszul esik, vagy nem tudja elfogadni. Ennek következményeképp konfliktus alakul ki kettejük közt, ami miatt beszűkül a kommunikáció.

Ez megy egy ideig így – akár napokig is – majd a pár tagjainak hiányérzete támad. Lehet, hogy egyszerre mindketten hiányolni kezdik a másik fizikai közelségét, vagy az is előfordulhat, hogy egyikük érzi úgy, már nem tudja türtőztetni a vágyait. Ilyenkor újra egymás közelébe kerülnek. A szex egy látszatmegoldás ugyan, de a békülésben mégis ez a legjobb.

Hol van ezzel a probléma?
Ahogy a fentiekben írtam, a szex látszatmegoldás. Az együtt töltött pásztoróra, éjszaka után a pár mámoros állapotban úgy érzi, minden rendben van köztük. Az alap problémát azonban nem beszélték át, nem tudják, mit gondolnak egyenként arról, amiért veszekedtek. És ez a probléma maradandó. Akár évekig húzódhat, tovább mélyítve a kommunikációs szakadékot. Ahogy a szakadék mélyül, úgy válnak egyre gyakoribb vendéggé a veszekedések, a viták. A „Hogy jutottunk idáig?” kérdés igen gyakran elhangzik ebben a fázisban, ami nem meglepő. Honnan is tudnák, hogy hogyan jutottak idáig, ha már hosszú ideje nem is beszélnek egymással?

Mi lehet a megoldás?
Amikor egy pár életében történik egy olyan probléma, minek következtében a kommunikáció csorbát szenved, nem jó ötlet a szőnyeg alá söpörni a bajt. A problémák ugyanis nem oldódnak meg attól, hogy a fejünket a homokba dugjuk. A szex is egy ilyen félmegoldás veszekedés esetén. Kilövi a kommunikációs csatornákat, mivel a kibékülés és a harmónia fals illúzióját kelti.

Nem szégyen elgondolkodni néha azon, hogy tettünk-e valamit, amivel a másikat megbántottuk. Még akkor is, ha egy pillanatban a testiség tűnik a legjobb megoldásnak, válaszd inkább azt, hogy kibeszélitek a problémáitokat. Az, ha a saját hibánkból képesek vagyunk tanulni, nagy önismeretről tesz tanúbizonyságot.

Azért ne hagyd ki a békülős szexet
A kommunikáció, az, ha megbeszélitek a problémát, nem zárja ki a jó kis békülős szexet. Ha úgy adódik, ne hagyd ki semmi pénzért. Nincs jobb az ölelésnél, a valódi szerelemből fakadó harmóniánál. Ugyanakkor nagyon figyelj arra, hogy mindig csak azután bújjatok ágyba, hogy megbeszéltétek, mi okozhatta az előzetes veszekedést.

Forrás: IntimZóna

Vissza