Mit jelentenek a szexuális álmaid?

Mindannyiunknak vannak szexszel kapcsolatos álmai. Legtöbbször azonban ezeknek semmi köze az ébren átélt szexuális fantáziákhoz. Sőt, legtöbbször a szexhez sincs köze, hanem valami egészen másról van szó.

Az álmodban valami nagyon szexi és forró dolog történik éppen. A pasi háttal van neked, olyan, mintha kívülről néznéd a jelenetet… és akkor megfordul. Te jó ég, ez a harmadikos matektanárod!

Mindannyiunknak vannak szexszel kapcsolatos álmai. Legtöbbször azonban ezeknek semmi köze az ébren átélt szexuális fantáziákhoz. Sőt, legtöbbször a szexhez sincs köze, hanem valami egészen másról van szó.

De akkor miért vannak szexuális álmaink? És mit jelent az, ha az álmodban lévő másik személy a főnököd, a legjobb barátod, vagy a fiatal Ringo Starr - vagy akár mind a három egy időben?

Minden álom, még a szexálmok is, a való életedben történt dolgokhoz köthetők. Minden karakter, aki megjelenik az álmodban, a saját személyiséged egy-egy kis részlete. Ha valaki szerepel a szexuális álmodban, nem feltétlenül jelenti azt, hogy intim kapcsolatba szeretnél vele kerülni. Valószínűleg rendelkezik valamilyen, általad csodált tulajdonsággal (például jó vezetői készséggel, kedvességgel, vagy érzéke van a divathoz).

Egyes szexuális álmok egyszerűen csak kívánságot teljesítenek, de valószínűleg a való életben soha nem lesztek egy pár az álmod főszereplőjével. A szexuális álmok azonban többnyire bonyolultabb háttérrel rendelkeznek, ami a te életedből ered, személyes félelmekből és vágyakból.

Ha az álmod főszereplője …

A főnököd
Lehet, hogy vonzódsz a főnöködhöz, ám valószínűleg a munkahelyi pajkoskodás hátterében az áll, hogy valami aggaszt, vagy épp motivál a munkádban, amit a főnököddel kellene megbeszélned. Szakítsatok időt a meetingre.

A legjobb barátod
Na nem! Már így is olyan fura, plátói a kapcsolatotok - és hirtelen vezető szerepet tölt be a szexuális álmodban. Mi történik? Valószínűleg van valami tisztáznivalótok, ami nem tűr halasztást. Beszéljetek sürgősen!

Az álompasid
Kicsit érdekesnek tűnik, hogy egy olyan pasi szerepel az álmodban, akibe csak úgy belehabarodtál. Az, hogy miért fantáziálsz róla álmodban, nem annyira egyértelmű. Persze könnyű azt feltételezni, hogy valóban szexelni szeretnél vele, de ennek az álomnak valamilyen mélyebb, spirituálisabb jelentése van.

Egy híresség
A Montreali Egyetem tanulmánya szerint a nők kétszer nagyobb valószínűséggel álmodnak szexuális tartalmú dolgokat egy híres emberrel, mint a férfiak. Ennek hátterében inkább a rajongás vagy a csodálat van, mintsem egy valódi vágy.

Az exed
Azt hitted, már mindennek vége, és tessék, hirtelen az álmod főszereplője az expasid – méghozzá anyaszült meztelenül. Miért kell az elménknek ennyire kínoznia minket? Egy álom az expasiddal azt is jelentheti, hogy valamilyen ismétlődő rossz szokásod van, ami miatt meghibásodott a kapcsolatotok, és esetleg a jelenlegit is veszély fenyegeti. Érdemes ezt a fajta álmot úgy tekinteni, mint egy fontos jelet.

Egy idegen
Amikor az emberek idegenekkel, ismeretlen személyekkel álmodnak, azok gyakran maszkot viselnek, vagy nincs arcuk. Ki lehet ez a titokzatos betolakodó? Valószínűleg még keresed azt a számodra tökéletes valakit, akit neked rendelt a sors. Ez még akkor is lehet, ha már van partnered.

Egy családtag
Jaj, elég borzalmasan hangzik a bátyáddal vagy a szüleiddel álmodni ilyesmit. Azonban ez teljesen normális dolog. Emlékezz arra, hogy nem ők azok, hanem a te személyiséged lecsapódásai, valamit rendezned kell velük, ami nem teljesen stimmel köztetek.

Ne izgulj, teljesen természetes dolog, hogy vannak szexuális tartalmú álmaid. Ez egy újabb lehetőség, hogy jobban megismerd önmagad, és azt az élethelyzetet, amiben éppen vagy.

Forrás: Intimzóna

Vissza