Mikor kell véget vetni egy kapcsolatnak?

Amikor egy párkapcsolat kezdődik az életedben, akkor nem gondolod, hogy annak bármikor is vége kell, hogy legyen. Egyszerűen az ember nem úgy kezd bele a jövőépítésbe, hogy rögtön számol a legrosszabbal.

 Ezzel szemben sajnos rengeteg fiatalkori szerelem végződik korán, aminek számos oka lehet. Elképzelhető, hogy csak a fellángolás, az új iránti vágy vezet bele egy-egy tinédzsert a kapcsolatba. Esetleg még nem ismerik egymást eléggé, vagy nem tudják, mit is takar pontosan az, hogy párkapcsolat.

Mihez kezdenél, ha egy olyan kapcsolatban találnád magad, amitől egyszerűen rosszul érzed magad? Továbbállnál, vagy inkább elviselnéd a fájdalmat és abban reménykednél, hátha nem sokára jobbra fordulnak a dolgok?

Íme 5 jel, ami azt jelzi, hogy ideje véget vetni a kapcsolatnak!

Sokszor egy kapcsolat úgy válik mérgezővé, hogy az a pár egyik tagjának sem tűnik fel. Csak élnek egymás mellett a megszokott rutinban és nem tudnak vagy nem is akarnak rajta változtatni. Ha ebben az esetben találod magad, a lényeg, hogy merj lépni és ne ess pánikba!

Mások vagytok

Amint kezditek levedleni az első néhány hét rózsaszín ködét, észrevehetitek a személyiségetek közötti különbségeket. Ha nincs beszédtémátok, nem tudtok olyan programot szervezni, ami mindkettőtöknek ugyan olyan jó, akkor be kell látnod az egyértelműt…

Tisztelet hiánya

Végy egy mély levegőt, és gondold végig! Te tiszteled a párodat, mint egyént? A párod tisztel téged? Ha valamelyikre is nemleges válasz születik, akkor elég nagy a valószínűsége annak, hogy nektek nem lesz közös jövőtök.

Körbe-körbe…

Ha egy olyan körforgásban találod magad, ahol a tüzes szerelem és az őrült viták kergetik egymást, akkor sajnos rossz úton jársz. Nem utal egészséges kapcsolatra az, hogyha a rózsaszín ködből kirángatnak a problémák, és heves vitába kezdtek, amint felmerül valamilyen hiba a rendszerben. A megfelelő partnereddel ezeket képes leszel megbeszélni és közösen egy kompromisszumot kitalálni. Persze, nincs kapcsolat veszekedés nélkül, de nem kell egyből egymás haját tépni.

Nem látod a kapcsolat jövőjét

Teljesen egyértelmű, hogyha nem látod magad előtt a képet, ahogy együtt ültök a tornácon, ősz hajjal és beszélgettek, az unokáitok körében, akkor nincs miről beszélni. Ha eltelt bizonyos idő, mióta együtt vagytok, és még mindig nem vele tervezel, akkor ideje a szakításnak…

Hibák keresése

A párod folyamatosan piszkál? Nem vagy elég jó, úgy ahogy vagy? Akkor ideje a szakításnak! A jövendőbeli párodnak, akivel együtt szeretnél megöregedni, ne legyen már minden problémás, amit csinálsz! Egy kiegyensúlyozott kapcsolatnak azt kell sugallnia, hogy nincs is nálad jobb ember a világon!

Ha jól érzed magad a pároddal, mindent meg tudtok beszélni, akkor jó helyen vagy mellette!
Ha megfogod Isten lábát, el ne engedd!

forrás: webbeteg.hu

Vissza