Mi lesz, ha terhes leszek?

Kérdések és válaszok a témával kapcsolatban

Megszakítással szoktunk védekezni barátommal, de ma nem „vette ki” időben. Mit csináljunk, kihez forduljunk?

Keresd fel nőgyógyászod lehetőleg minél hamarabb! Sürgősségi fogamzásgátlással a nem védett együttlét utáni 72 órán belül elkerülhető egy nem kívánt terhesség!

A barátnőmmel együtt voltunk, de három napja megy a hasa és hányt. Fogamzásgátló tablettát szed, de úgy hallottuk, veszíthet ebben az esetben a hatásából. Önök szerint mit tegyünk?

Valóban okozhat problémát, ha a tabletta hasmenés vagy hányás útján távozik a szervezetből. Kérem, hogy a barátnőd keresse fel a nőgyógyászát, aki tanácsot ad nektek, esetlegesen sürgősségi fogamzásgátló tablettát ír fel. Javasoljuk, hogy hasmenés, hányás esetén az együttlétek során alkalmazzatok kiegészítésképpen más védekezési módszert (óvszer, hüvelytabletta stb.)!

Körülbelül a ciklusom közepén együtt voltam a barátommal, és sajnos "baleset" történt a védekezés során. Jelenleg külföldön vagyok és az itteni drogéria esemény utáni tablettáját 12 órára rá bevettem. 2 napja kellett volna megjönnie és fáj is a hasam, de csak nem jön meg. Nagyon aggódom, ma veszek tesztet de azt is alig merem megcsinálni Lehetséges hogy terhes vagyok?

A menstruáció pár napos késése még belefér. Amennyiben a várt időponthoz képest 5 nap elteltével sem jön meg a menzesz, célszerű elvégezni egy terhességi tesztet.

Vissza

Hasznos linkek

Letöltések

Pályázatok

Kislexikon

Társoldalak

Tájékoztató tanároknak és szülőknek

Elérhetőség

Diamond agency

info@neesspanikba.hu

+36 20 933 9619