Menstruáció és szex – íme, a tudnivalók

A tudományos vélekedés szerint semmi baj nincs azzal, ha a menstruáció ideje alatt támad kedvetek egy kis hancúrozáshoz. Van azonban néhány dolog, amire oda kell figyelni. Összegyűjtöttük most a legfontosabbakat.

Az a tévhit, hogy a menstruáció alatti szex veszélyes, vagy tiltott, korábbra nyúlik vissza. Egyes vallások is tiltják a szexualitást menstruáció alatt, mivel a vért tisztátalannak tekintik. Tudományosan azonban nincs ok, amiért nem lehetne szexelni ebben az időszakban.

Az egyes számú jó hír az, hogy az orgazmus természetes fájdalomcsillapító. Hatására a szervezetben endorfin szabadul fel, ami segít enyhíteni az izmok feszültségét, így kiváló kezelés a görcsök ellen.

A menzesz alatt sokan szenvednek enyhe depressziótól, ingerlékenységtől, amiken szintén segíthet az orgazmus. Mivel a menstruáció idején nagy a vérellátás a nemi szervek környékén és a medencetájékon, sok nő jobban vágyik is a szexre, mint előtte.

 

kép: ShutterStock

Nem kell zavarba jönni!
A menstruációs vér is egy testnedv, nem kell neki nagyobb jelentőséget tulajdonítani. Ha ilyenkor akartok szexelni, terítsetek egy nagyobb törölközőt az ágyre, vagy csináljátok a zuhany alatt.

Védekezz!
Ne feledd azonban, hogy a biztonságos szex ebben az időszakban is nagyon fontos. A méhnyak ugyanis megnyílik ilyenkor, hiszen vér halad át rajta. Ez által a fertőzések eshetősége is nagyobb, illetve a szexuális úton terjedő betegségek ellen is jó, ha védekeztek. Mivel a hüvely pH-értéke a savas irányba tolódik, könnyebben szedhetsz össze gombás és bakteriális fertőzéseket is. A teherbeesés lehetősége is fennáll, ezért sem szabad elfeledkeznetek a védekezésről.

Látható, hogy gyakorlatilag nincs olyan ok, amiért ne élvezhetnétek egymást az ágyban a menzesz ideje alatt is. Ha mégis bizonytalan vagy, beszéljetek róla, hozd fel a témát többször. A higiéniára mindig nagyon ügyeljetek, így elkerülhetitek a fertőzéseket.

Forrás: IntimZóna

Vissza