Lehet jól vagy rosszul csókolni?

A párkapcsolat kezdeti szakaszában, amikor még csak randizgattok a kiszemelteddel, igenis nagyon nagy jelentősége van annak, hogy hogyan csókolsz. Az emberek többsége gyakran pont ez alapján dönti el, hogy akar-e újabb találkozást, kapcsolatot a partnerével.

A csók nemcsak üdvözlésre való, hanem olyan folyamatokat indít el a szervezetben, amelyek serkentik az oxitocin és az endorfin termelődését. Az előbbi a kötődést erősíti, a második pedig az öröm érzését.

A csók egyben előjáték is, hiszen – ha jól csinálják – feltüzeli az érzékeket, és előszobája lehet egy jó szexnek is. Mindenképp nagyon intim dologról van szó, fontos tehát, hogy jól csináld.

Mit kell a férfinak?
Hihetetlen, de igaz, még kutatások is készültek a témában. Ezek szerint a férfiaknak nagyon fontos, hogy szép, ápolt legyen a megjelenésed, kiváltképp igaz ez a szájhigiénére, azaz elengedhetetlen a friss lehelet, és persze a fogak tisztasága.

A pasik nem bírják, ha egy nő csak úgy van a csókban, nem igazán részese a dolognak. Szeretik, ha a partnerük kicsit irányítja az eseményeket, és határozottan kimutatja, mit is akar csók közben.

Ilyenkor is lényeges szerep jut a testbeszédnek, egy "fadarabbal" senki sem szeret csókolózni. Öleld át, érintsd meg a szerelmed, miközben összeér a szátok! Kiemelt figyelmet kell fordítanod az ajkaidra. A férfiak nem szeretik a reszelő keménységű, cserepes ajkakat, a puha, nedves száj azonban tuti nyerő! Az ajakbalzsam zsírosságát azonban nem mindegyik férfi viseli jól, ez személyfüggő.

Milyen legyen az első?
Az első csók mindenkinél nagyon meghatározó, hiszen ekkor alakul ki az első benyomás a másikról. Ha a pasi nem érzi azt a bizonyos altáji bizsergést, akkor nem sokat tehetsz, ezért az első csókon nagyon sok múlik. Figyelned kell, hogy ne legyen túl nyálas, de ne is legyen száraz a csók. Ne nyisd túl nagyra a szád, mintha meg akarnád enni, hanem légy kissé diszkrétebb, de határozott (ne kemény). Figyelj, hogy ne legyen túl hosszú a csók, hagynod kell neki is időt. Ha jól csináltad, akkor ő akarja majd a következő csókot, ami valószínűleg sokkal szenvedélyesebb és mélyebb is lesz az elsőnél.

A nagy, szerelmes csók
Ez már a 18-as karika kategóriája. A nyali-fali, amitől úgy beindultok, hogy meg sem álltok az ágyig. Ez az a csók, amit a pasik imádnak, bevetheted a nehéztüzérséget is, azaz a kezeddel közben kalandozhatsz a testén. Minden erogén zónát körbejárhatsz akár egyetlen hosszú csók alatt is. A füle, a nyaka általában minden férfinak nagyon érzékeny pontja, ezekkel nem lehet hibázni. Simogasd csók közben, és ha érzed, hogy az ölelés már izgatottabb, tovább is léphetsz. A csók szex közben is izgató élmény számára, alkalmazd minél gyakrabban.

Forrás: IntimZóna

Vissza