Kalandra fel?

Létezik szex szerelem nélkül, ez nem vitás. Vannak, akiknek nem jelent semmit, mások elképzelhetetlennek tartják az egyéjszakás kalandot. Ennek ellenére bárkivel megeshet, így nem árt, ha te is tisztában vagy azzal, mit tegyél, hogyan viselkedj ilyen helyzetben.

A nyár kedvez az elszabadult vágyaknak, a véletlen találkozásoknak. Ilyenkor sokkal nyitottabbak, féktelenebbek vagyunk, és esetleg olyan dologba is belemegyünk, amit máskor el sem tudnánk képzelni.

Szexuális vonzalom kontra szerelem

A nők általában szerelemmel együtt tudják elképzelni a szexualitást, a férfiak ezzel szemben nem ennyire kapcsolatfüggők, azaz érzelmek nélkül is engednek a vágyaiknak. Ebből is jól látszik, hogy majdnem mindig a nőn múlik, hogy létrejön-e a kis kaland, vagy sem. Neked kell tisztában lenned önmagaddal, és a játékszabályokkal is. Jól teszed, ha megtanulsz különbséget tenni egy szexuális kaland és a szerelem, a tartós párkapcsolat között. Így biztosan nem ér meglepetés, ha a pasi nem akar többet egy éjszakánál.

Az alkalmi szex tényleg egy kaland, de néhány dolgot érdemes átgondolnod, mielőtt az ágyban (autóban, stb.) kötnétek ki.

1. Valóban jó partner-e ez a pasi?

Ezt persze nem lehet kizárólag a külsőségek alapján eldönteni, de még egy szórakozóhelyen is kibukik, ha valakivel valami nem stimmel. A viselkedése nagyon sokat elárul róla. Ne feledd, ha nem jól döntesz, komoly következményei is lehetnek. Akár akaratod ellenére tehet veled olyat, ami több kockázatot is rejt magában (kirablás, nemi erőszak, perverz igények).

2. Érzelmileg felkészültél-e?

Az egyéjszakás kalandok nemcsak testileg rejthetnek magukban rizikót, hanem lelkileg is megviselhetnek, ha épp olyan hangulatban vagy. Ha zaklatott, stresszes, lelkileg labilis periódusodat éled, inkább szavazz nemmel a kalandra, és inkább táncoljatok még egyet.

3. Józanul döntesz-e?

Ha esetleg alkohol (vagy netán drog) befolyásoltsága alatt állsz, biztos lehetsz benne, hogy reggelre csak a bűntudat marad a nagy kalandból.

Ha úgy döntesz, hogy igen, ez a pasi megéri az egyéjszakás kaland bevállalását, még van két nagyon fontos dolog, amit meg kell tenned:

· Mindenképpen szólj valakinek a társaságból – haverodnak, barátnődnek, akárkinek –, hogy elmész. Mondd el, hogy kivel és hova. A mobilodat tartsd bekapcsolva.

· Gondoskodj a megfelelő védekezésről! Ne várd, hogy a pasi majd megoldja, neked kell észnél lenned. Ha fogamzásgátló tablettát szedsz, akkor sem lehetsz teljesen nyugodt, hiszen egy idegennel készülsz ágyba bújni. Nem lehetsz abban biztos, hogy nem hordoz-e valamilyen szexuális úton terjedő betegséget. Ezek ellen a gumi óvszer a legjobb megoldás, ezért ha nincs nálad, szaladj be egy drogériába vagy gyógyszertárba, és szerezz be néhányat. Ne feledd, önmagadért kell felelősséget vállalnod!

Ha nem védekeztetek megfelelően, minél előbb fordulj orvoshoz, aki felírja neked a sürgősségi fogamzásgátló tablettát. Ezt maximum 72 órán belül be kell venned. A magas hormontartalmú tabletta nem véd meg a szexuális úton terjedő betegségektől, ezért ha felmerül benned a gyanú, hogy esetleg elkaphattál valamit, menj el orvoshoz, aki a megfelelő szűrésekre küld majd el.

Fontos!

Nem tudsz változtatni azon, ami már megtörtént, ezért előre kell gondolkodnod. Ha egy kicsit is úgy érzed, nem készültél fel erre, semmi gond, mondj nemet!

Forrás: IntimZóna

Vissza