Jobb, mint az abortusz

Kérdések és válaszok a témával kapcsolatban

Ma a barátommal elfejtettünk védekezni és ő nem húzta ki időben a péniszét. Segítsenek, mit tudok tenni ilyen helyzetben. 17 évesek vagyunk, nem szeretnénk még gyereket.

Minél hamarabb keresd fel nőgyógyászod és mond el neki, hogy védekezés nélkül szeretkeztetek. Az orvos fel fog Neked írni egy sürgősségi fogamzásgátlót, amellyel a nem védett együttlét utáni 72 órán belül elkerülhető a nem kívánt terhesség.

Drága a sürgősségi fogamzásgátló tabletta?

A tabletta lényegesen olcsóbb, mint egy esetleges abortusz. Emellett az abortusszal járó lelki és fizikai sérülések is elkerülhetőek.

Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy mit tegyek szerintetek. Este szeretkeztünk párommal, de kiszakadt az óvszer. Hallottam a 72 órás tablettáról, de tartok tőle. Lehet inkább megvárom, hogy megjön-e vagy sem, végső esetben marad az abortusz. Ti mit gondolok?

A megelőzés kíméletesebb, mint egy már kialakult terhesség műtéti megszakítása. Az abortusz mind lelkileg, mind testileg jobban megvisel, mint a sürgősségi fogamzásgátlás. Mihamarabb keresd fel a nőgyógyászod!

Vissza

Hasznos linkek

Letöltések

Pályázatok

Kislexikon

Társoldalak

Tájékoztató tanároknak és szülőknek

Elérhetőség

Diamond agency

info@neesspanikba.hu

+36 20 933 9619