Izgalmas szexuális élmény fiatalkorban

A testileg is beteljesült szerelem az első lépése egymás megismerése és felfedezése, de a folyamat végeláthatatlan. Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus segít nekünk abban, hogy a kamaszok miként is fedezhetik fel egymás testét, hogy az együttlét a lehető legcsodálatosabb élményt nyújtsa.

Hogyan zajlik ez a megismerési folyamat?

A legfontosabb, hogy fedezzük fel egymás testét. Ismerjük meg társunk, szerelemünk erogén zónáit. Ahogy már többször említettem, a nőknek sokkal fontosabb az előjáték, hogy mind lelkileg, mind testileg felkészüljenek az aktusra. Az előjáték során olyan ajándékot adhat a férfi a nőnek, amit maga sem ismert. Hiszen egy simogatás közben fog kiderülni, hogy a hát is lehet erogén zóna, amit egyedül az ember sosem tapasztal meg. Ez a játék a férfi számára is meghatározó lehet, hiszen őt izgalomba hozza, ha látja, érzi, hogy amit tesz, az a nőnek jó. Ahogy egyre jobban megismerik egymást, egyre céltudatosabb lehet az előjáték, de semmiképpen nem elkapkodott vagy lerövidített. A szeretkezést megelőző várakozás, izgalmi fokozódás csak még jobbá, még teljesebbé teszi az aktust. Idővel van, hogy csökken az előjáték hossza, de ez abszolút nem pozitív, mert a nőknek kell, hogy bevonódjanak az intimitásba, és ez független a kapcsolat időtartamától.

Az erogén zónák tekintetében van különbség nő és férfi között?

Erre van egy nagyon vicces kép, ami megmutatja a két nem erogén zónáit. A férfinél minden nyíl egy helyre mutat, amíg a lánynak az egész testét nyilak jelzik. Ez persze kissé túlzó, hiszen a férfinek is van a péniszén kívül is erogén zónája, de a nőnek sokkal fontosabb, hogy a nemi szervek érintése előtt, egyéb érzékeny területeken keresztül haladjon az izgalmi állapotba kerülés. A férfiaknak nincs akkora szüksége az előjátékra, a nőknél viszont elengedhetetlen, hiszen nekik a beteljesüléshez érzelmi biztonság is kell, ami időigényesebb.

Mi az, ami izgalmassá teszi a fiatalkori szexuális élményt?

Legfőképpen az újdonság, ami nagyon sokáig eltarthat. Kamaszkorban még nincs hálószobai rutin, így a helyszínek nagyon változatosak, ami plusz izgalmat ad. Szinte minden alkalomban benne van a szexualitás, és azt gondolom ki is használják a fiatalok a kínálkozó lehetőségeket. Ami lehet egy házibuli, egy kirándulás, táborozás, vagy akár egy rejtett pad. De fontos ismételten hangsúlyozni, hogy ezekben az esetekben is fontos az előjáték, nem szabad ajtóstul rontani a házba, mert az a lányoknak legtöbbször nem egy kellemes élmény. Általában ellene vagyok a chat-eléseknek, mert nincs meg a személyes kontaktus, de fiatalon abszolút jó bevezetője a szexuális együttlétnek, ha írnak egymásnak a vágyaikról. Olyan dolgokat is ki tudnak mondani, amit face to face nem biztos, hogy mernének, ez akár egy vicces, kedves előjáték is lehet a találkozások előtt.

Forrás: IntimZóna

 

Vissza