Ilyen a szerelem

Vannak olyan helyzetek, amelyek igencsak megviselik az embert minden szempontból. Ilyen az, amikor éveken át csak próbálkozol azzal, hogy legyen egy olyan kapcsolatod, amely oda-vissza ható erőket mozgat, nem játszmákon alapszik, és nem egymás előtt álarcot viselő emberek kusza szövetsége.

Nemet mondani nagyon nehéz, de néha muszáj
Amikor nincs elég önbecsülésed és önbizalmad ahhoz, hogy egy ócska kapcsolat ígéretére nemet mondj, el kell gondolkoznod. Nem könnyű, sokat kell tanulni, tapasztalni önmagadról ahhoz, hogy azt tudd tenni, ami a te érdekedet szolgálja. Tudnod kell, hogy a valódi életed akkor kezdődik , amikor már érzed, hogy nem kizárólag az tesz boldoggá, hogy szerelmes lehetsz valakibe, hanem az, hogy van lehetőséged dönteni, választani. Nem kell leragadnod értéktelen emberek mellett.

 

A szerelem megtalál, feltéve, ha nem akarod annyira
Igaz, hogy közhely, de mint a közhelyek általában, nagyon igaz, hogy a szerelem távol marad attól, aki nagyon vágyik rá. Hagyd hát, hogy távolodjon tőled az az érzés, hogy minden, ami jó körülötted, benned, az a szerelemnek köszönhető. Ne keresd, ne akard megtalálni, hanem hagyd, hogy a szerelemnek legyen lehetősége rád találni. Az a jó élethelyzet, amikor képes vagy egyedül is lenni, és nem érzed úgy, hogy rászorulsz valaki másra ahhoz, hogy életben tudj maradni lelkileg.

 

 

Jön, ha képes vagy végre magadra figyelni
Olyan egyszerűnek hangzik, nem igaz? De nagyon nehéz megvalósítani a befelé figyelést. Amíg folyamatosan azzal vagy elfoglalva, milyen benyomást keltesz a külvilágban, addig a megfelelő társ számára láthatatlan leszel. Amint azonban kifelé is az látszik, hogy törődsz magaddal, a lelkeddel, a testeddel, amikor már fel mered vállalni valódi önmagad, akkor fog megtalálni, akkor jön majd, mint egy gyorsvonat, és sínre kerülsz.

 

Veled lesz, ha megtanulsz egyedül lenni
Az ember társas lény, furcsa hát, hogy pont az egyedüllét az, ami vonzza a szerelmet. Pedig így van. Az az ember mindig vonzóbb mások számára, akin látszik, hogy nem függ senkitől. Ő nem valakié, hanem egyszerűen csak önmaga. Te képes vagy arra, hogy egyedül légy? Ez nem ugyanaz, mint a magány. A magány szomorú, az egyedüllét viszont kiteljesít. Ez egy lehetőség arra, hogy jobban megismerd önmagad, hogy fel tudd állítani a saját életed szabályait.

 

Ne feledd, az ember alapból szerelemre született. Igaz, meghitt érzésekre, amelyek képesek felemelni, megtölteni a lelket pozitív dolgokkal. Csak rajtad múlik, hogy mikor engeded az életedbe az igaz szerelmet.

 

Forrás: IntimZóna

Vissza