Hűtlen a párod?

Szeret, de mégsem tud hűséges lenni hozzád? Megcsalt, pedig úgy érzed, te mindent megtettél a kapcsolatért? Íme, a négy legfőbb ok, amiért félrelépnek a férfiak.

Hiába a nagy szerelem, néhány év után sokan mégis keserű szájízzel veszik tudomásul: az aktuális pasi sajnos nem éppen egy hűséges típus. Amikor egy véletlenül elcsípett SMS-ből, egy szemfüles barátnő infójából vagy a bűnös vallomásából értesülünk az esetről, értelemszerűen kikészülünk, hiszen a közös világ illúziója ezzel atomjaira esik szét. Megalázott, átejtett, becsapott, kihasznált szerencsétlenségkupacoknak érezzük magunkat, és átkozzuk a napot, amikor kimondtuk a boldogító "igent" ennek a szélhámosnak.

Megtépázott önérzet
Amikor az önbecsülésünkön csorba esett, az igen változatos tüneteket produkálhat : zokogva zárkózunk be a szobánkba, hisztiznünk sebtében összecsomagolunk, elköltözünk, vagy éppen maradunk és megbocsájtunk. Bárhogy is döntsünk, a megcsalatást követő hónapokban garantáltan kevés olyan éjszakánk lesz, amikor nem azzal a bizonyos "Miért tette?" kezdetű, kínzó kérdéssel hajtjuk álomra a fejünket. Nem egyszerű rejtvényről van szó, hiszen a megcsalás okai párkapcsolatonként és körülményenként igen változatosak lehetnek.

Mi összegyűjtöttünk 4 olyan okot, ami a férfiakat gyakran viszi kísértésbe.

Azok a bizonyos ösztönök
XXI. század ide vagy oda, a pasikban még mindig ezerrel dübörögnek a fajfenntartásért felelős ösztönök. Nem titok, az emberiség hajnalán szükségszerűen minél több szexuális partner be kellett gyűjteniük, hiszen a faj fennmaradása forgott kockán. Persze most, hogy már lassan körbelaktuk a bolygót, szó sincs arról, hogy a férfiaknak kötelességből kellene lefeküdniük a csinos kis boltoslánnyal. Mégis úgy tűnik, hogy a hűtlenségért felelős génekben - tisztelet a kivételnek - ez a kis hiba javíthatatlan.

Kísértés
Ugye mindenki tudja, milyen az, amikor a diéta kellős közepén betévedünk a cukrászdába? Tudjuk, hogy hosszú távon javunkra válik, ha tartózkodunk a sütiktől, csak hát az a csokitorta eszelősen jól néz ki, akkor is, ha tudjuk, hogy csak pillanatnyi kielégülést okozhat. Hasonló cipőben járnak a pasik is, amikor csinos, fiatal, facér (és túlbuzgó) csajokba botlanak a munkahelyükön, a vegyesboltban, a benzinkúton, de még a postán is. Elég egy kedves mosoly, egy ártatlannak induló flört, egy rövidebb szoknya és egy kis akaratgyengeség ahhoz, hogy a kísértésnek falánk habzsolás legyen a vége.

Kaland
Fenntartani a pezsgést, mindig újat mutatni magunkból a másiknak, izgisnek, szexinek lenni hosszú éveken át, minden percben, még a legfárasztóbb nap után is óriási kihívás. És valljuk be: hiába is küszködünk, az a "bizonyos" hormonális pezsgés észrevétlenül elmúlik, vagy inkább átalakul az együtt töltött hosszú idő alatt. Amikor azzal jönnek a pasik, hogy jó velünk összebújva filmet nézni, kirándulni meg olvasgatni vasárnap délután, nagyon is igazat mondanak. Csakhogy közülük sokan nem tudnak szabadulni az érzéstől, hogy a nyugodt boldogság mellé kellene még egy csipet izgalom is. Ezt a típusú érzést pedig könnyen megadhatja egy másik nő. Aki, ha nem is szebb, csinosabb vagy fiatalabb, mint mi, az biztos, hogy az újdonság érzésével el tudja kápráztatni őket - persze csak és kizárólag azt, aki hagyja magát.

Krízis
Ha párkapcsolati konfliktusunk adódik, csak ritkán jutunk el odáig, hogy leüljünk, szépen megbeszéljük, kompromisszumot vagy éppen párterapeutát keressünk rá gyógyírként. Többnyire épp rohanunk, gyereket fürdetünk, vacsorát főzünk vagy fáradtak vagyunk, amikor a konfliktushelyzet kipattan. Gyakran sem időnk, sem energiánk nincs beszélni a dologról, így egy parázs veszekedés, jó esetben egy "hagyjál békén" kíséretében söpörjük szőnyeg alá a problémát. Aztán megsértődünk, ritkábban beszélgetünk, mogorván kívánunk jó reggelt, esténként pedig gyorsan elalszunk, nehogy szexelni kelljen a párunkkal. És akkor a pasi másnap belép az irodába és meglátja a mosolygós, csinos, kipihent titkárnőt az íróasztal mögött.

Forrás: INTIMZONA.HU/DMD

Vissza