Hűség? Mi az?

Javíthatatlan vagyok. Hiszek ugyanis abban, hogy a szerelem mindent legyőz, létezik olyan, hogy örök szerelem és szerelem első látásra.

Sokat foglalkoztat a hűség, a bizalmon alapuló párkapcsolatok témaköre. Mindig is érdekelt, hogy két ember hogy juthat el a rózsaszín ködbe burkolt szerelemtől addig, hogy hazudnak egymásnak, vagy egyikük hazudik. Ennél nagyobb áltatást, átverést nem is nagyon tudok elképzelni. Bizonyos, hogy én nem is tudnám megbocsátani. A hűség nehéz gúnya, olyan, mint egy jól átázott gyapjúkabát. Ám úgy vélem, ha kikötsz valaki mellett, esetleg házasságra is léptek, azzal a hűség is együtt jár.

Manapság azonban mást sem hallok magam körül, csak azt, hogy XY elhagyta Z-t Q-ért, vagy azt, hogy Z csalja Q-t ezer éve, és Q még csak most jött rá. Borzalmas az egész. Főleg az a szörnyű, hogy a hazugságra fordított energiát lehetne a kapcsolatra is fordítani, és mennyivel jobb lenne minden. De manapság nem a nehezebb út felé indulunk, hanem mindig a könnyebbik utat választjuk. És a könnyebbik – legalábbis egy darabig – az, hogy nem mondjuk meg az igazat a párunknak. Csalunk, és sokan még csak nem is szégyellik. A férfiak azzal védekeznek a lelkiismeret furdalás ellen, hogy ők mégiscsak férfiak, és a hormonokkal nem lehet bírni. A nőknél kicsit bonyolultabb a helyzet. Sokkal több és sokkal árnyaltabb dolog sorakozik a mögött, ha egy nő megcsalja a férfit. Általában az első számú a boldogtalanság. A kapcsolatot kilátástalannak látja, ezért keres vigasztalást másnál. Ugyanazt az érzést akarja megtalálni, amit elveszettnek hisz a meglévő kapcsolatában.

A férfi hódítani akar, a nő pedig meghódítva lenni.

Arra kéne csak rájönnie mindkét nemnek, hogy ezt a meglévő kapcsolatában hogyan tudja elérni. Hogyan tud hazugság nélkül, azzal az emberrel boldog lenni, akibe szerelmes (volt). Vannak, akik inkább az olcsó újra vágynak, mint hogy megjavítsák, ami elromlott. Sokan még a fáradságot sem veszik, hogy rájöjjenek, mi okozza a bajt. E helyett inkább hazudnak és hűtlenek lesznek. Pedig ahhoz, hogy a férfi hódíthasson, nem kell otthonról messzire mennie, hiszen a párját is meghódíthatja minden nap. Ehhez azonban az kell, hogy a nő hagyja magát meghódítani. Nőként viselkedjen, átadja magát annak, hogy a férfi „levadássza”. Meg kell adnia az izgalmat a nyugalomért. Csak így kaphatja meg mindenki azt, amit valójában akar: a férfi a hódítás gyönyörét, azt az izgalmat, ami azzal jár, hogy a szeretett nőért harcol, a nő pedig azt az érzést, hogy ő mindennél fontosabb a férfi számára.

A hűség tehát két emberen múlik. Mindkettőnek küzdenie kell a kapcsolatért. Egyikük sem kényelmesedhet el. De ettől szép az egész, és ettől marad izgalmas. Akár életünk végéig is.

Forrás: INTIMZONA.HU/DMD

Vissza