Honnan tudod, hogy nem ő számodra az igazi?

Nem lehet elégszer elmondani, hogy soha ne járj valakivel csak azért, hogy ne legyél egyedül - és mert amúgy is, már minden barátnőd bepasizott. Párkapcsolatban magányosnak lenni sokkal fájdalmasabb, mint egyedül nézni szembe az élet kihívásaival (bocs, ez közhely volt, de igaz).

Ki ne ismerné a következő forgatókönyvet: megismerkedsz valakivel, jól érzitek magatokat együtt, akadnak szép számmal közös programok, de valami mégis hiányzik. Vajon csak türelem kell, hogy összecsiszolódjatok? Esetleg te nem vagy elég toleráns, amiért olyat vársz tőle, amire nem képes? Netán csak rossz időben, rossz helyen találkoztatok, és ezért mentek egymás agyára néha? Van néhány dolog, ami segít rávilágítani arra, hogy talán nem kellene feszegetni az együtt járást, mert emberünk bizony nem a Nagy Ő (és itt most nem Noszály Sanyira gondolunk).

Gyűlöli a családodat.

Sokat megtudhatsz már abból is, ahogyan a srác a pincérrel, a taxissal, a tanárral vagy a szomszéddal kommunikál, de a családodhoz való viszonya még inkább rávilágít valódi természetére. Ha nem nyitott, nem akarja megismerni őket, folyamatosan a hibát keresi bennük és még az alapvető tiszteletet sem adja meg a szüleidnek, akkor felejtsd el a srácot.

A barátaid mind utálják őt.

Nem állítjuk, hogy mások véleményére alapozd a párkapcsolatodat, hiszen saját magadat te ismered a legjobban, nem a barátnőd. Egy kívülálló sokszor viszont lényegesen tisztábban átlátja a helyzetedet: ha tehát több közeli barátod is állítja, hogy abszolút nem illetek össze, akkor azt igenis érdemes megfontolni.

Teljesen más az érdeklődési körötök.

Te a gép mellett szeretsz ülni és játszol, ő meg edzőterembe jár hetente négyszer. Te otthon érzed magad jól egy jó könyvvel, ő él-hal a bulikért. Sokszor halljuk, hogy az ellentétek vonzzák egymást, de az életmóddal, világlátással kapcsolatos hasonlóság egy működőképes kapcsolat esetén alap. Ha nagyon mások vagytok, csak szenvedések árán alkalmazkodhattok egymáshoz: ha pedig már nem önmagad adod, boldogtalan leszel.

Túl hasonlóak vagytok, mindenben megegyezik a véleményetek.

Míg két különböző ember nehezen találja meg a közös nevezőt, a két tojás könnyen elunhatja magát egymás társaságában. Ahhoz, hogy némi pezsgés, izgalom és újdonság kerüljön a kapcsolatotokba, fontos, hogy ne csak az érdeklődési körötök legyen szerteágazó és változatos (mindig tudj újat tanítani a kedvesnek), de a vérmérsékletetek is különbözzön. Ha ő ugyanattól borul ki, mint te és vica versa, hogyan lesztek egymás támaszai nehéz helyzetben?

Nem vonzódsz hozzá.

Ha megcsókolod, megmozdul benned valami? Ha mellette állsz, jól eső borzongással tölt el férfias megjelenése, jelenléte? Igényled a közelségét, érintését? Van egy dolog, ami megkülönbözteti a szerelmet a barátságtól, ez pedig a fizikai vonzalom. Oké, nem feltétlenül arról az észbontó, mindent felemésztő fizikai vágyról van szó, amiért mindent feladnak a romantikus filmhősök - de mindenképpen egy kis bizsergés, vonzalom, különben nem működik a dolog.

Nagyon más a világnézeti, vallási hátteretek, meggyőződésetek.

A valláskülönbség önmagában véve nem probléma, viszont van egyfajta személyes hitbéli, spirituális világlátás, aminek gyökeres különbségei lehetetlenné teszik az együttélést. Ezen nincs mit ragozni: ha nem tudja tisztelni és veled együtt építeni azt, amiben te hiszel, nincs keresnivalótok egymás mellett.

Teljesen másképp látjátok a jövőtöket.

Ha te egy tanyán élnél szívesen és négy kereket akarsz, míg ő New York-ba vágyik, mert Budapest kicsit neki, továbbá megrögzött gyerekgyűlölő, akkor sanszos, hogy később sem csiszolódtok egymáshoz. Alapvető életvezetési kérdésekben fontos, hogy közelítsen egymáshoz az álláspontotok. Hiszen a madár és hal szeretheti egymást, de hol raknak vajon közös fészket: a fa tetején vagy a vízben? Ezt mindig érdemes szem előtt tartanod.

Természetesen nagyon fontos, hogy ne az első héten akard eldönteni, hogy a srác, akit csak most ismertél meg, életed szerelme-e. Adj magatoknak időt, találkozz vele kötetlenül, próbáld minél több oldaláról megismerni. Ha viszont hónapok óta randiztok, és kezd egyfajta faramuci se vele, se nélküle kapcsolat kialakulni, érdemes fontolóra venni a fentieket.

Forrás: INTIMZONA.HU/DMD

Vissza