Harminc múltam, egyedül vagyok

Elmúltál harminc, és még nem találtad meg a szerelmet? Én is így vagyok ezzel. Van ilyen! Semmi gond, de akkor mégis miért van az, hogy amikor ez kiderül egy társaságban, furcsán néznek ránk, és egyből kérdéseket tesznek fel? Aki elmúlt harminc, annak kötelező valaki mással boldognak lennie?

Természetes, hogy mindenki arra vágyik, hogy szerelmes legyen. Vagy legalábbis a többség erre vágyik. Ám nem mindenkinek jön ki úgy a lépés, hogy elsőre, másodikra megtalálja a nagy Ő-t és minden happy.

Az is természetes, hogy egy férfinél ez nincs így. Akár negyven közelében is lehet egyedülálló úgy, hogy senki nem gondol semmit. Elfogadott, hogy harmincon túl sincs még családja. Egy nőnél ebben a korban már mindenki elvárja, hogy szép kis családban éljen, legyen legalább egy, de ha lehet, inkább több gyereke.

 

A családos nők sajnálnak minket. Jaj, szegény, de rossz lehet neki! – mondogatják. Egy ugyanilyen korú férfinál persze semmi ilyesmiről nincs szó. Ő karriert épített, egzisztenciát teremtett, míg mi, harmincon túli, magányos nők csak számolgattuk a fűszálakat a parkban.

Igaz, hogy te is belefutottál már ítélkező tekintetekbe? Úgy néznek ránk mások, mintha önszántunkból választottuk volna a magányos életet. De vajon mikor értik meg, hogy egy nőnek is lehet számtalan választása, ám biztos vagyok abban, hogy ha dönthetünk úgy, hogy egy férfi oldalán éljünk, aki szeret és megbecsül, akkor nem a magányt választjuk. Persze, lehetnek kivételek, de nagy általánosságban – valószínűleg – minden nő úgy döntene, hogy társsal szeretne élni.

Ha esetleg úgy vagy egyedül ebben a korban, hogy már elváltál, akkor a bélyeg rajtad még nagyobb lesz. Főleg a nők ítélkeznek, de a férfiak is képesek furcsán nézni egy elvált nőre. Azt gondolják, „ennek a nőnek semmi sem jó”. Lehet, hogy mások így vélekednek az elváltakról, mégis nekik talán nagyobb az önbizalmuk, hiszen nekik már egyszer volt párjuk, férjük, csak valamiért nem működött a kapcsolat. Ezek a nők még mindig várnak. Várnak a megfelelő férfira, akivel majd családot alapíthatnak. Addig viszont marad a magány, jobb esetben az egyedülálló anyaság.

Vajon miért ítélnek el minket, harmincon túli, egyedülálló nőket? Mi miért nem kapunk lehetőséget arra, hogy éljük az életünket anélkül, hogy mások beleszólnának? A kérdésekre, azt hiszem, sosem kapunk választ, és ahhoz, hogy a társadalmi elvárások változzanak, kell még egy kis idő.

Ha egyedül vagy, az nem jó, de jobbá teheted azzal, ha elfogadod, de nem hagyod magad. Neked is jár a boldogság, nekünk is jár a boldogság. A harmincas nők a legvonzóbbak a férfiak szemében, csak hagynod kell, hogy észrevegyenek.

Forrás: IntimZóna

Vissza