Flörtök, kalandok: hol a határ?

Igaz, hogy nincs leírt meghatározása annak, hogy mi minősül megcsalásnak, a tény az, hogy a hűtlenek sokkal több kárt okoznak, mintsem, hogy ez megérje.

1. Amikor nők csalják meg a párjukat, az veszélyes üzem

A tudósok megtalálták a különbséget ebben a témában is a két nem között: általában ha a nők lépnek félre, akkor azt érzelmi indíttatásból teszik, nem pedig fizikai szükségleteik miatt. Ha viszont érzelmileg is érintettek egy másik partner iránt, akkor abból nehezebb kikeveredni, mintha „csak” fizikailag vonzódnának hozzá.

2. A hűtlenek általában boldog kapcsolatban élnek

A megcsalás nem feltétlenül jelenti azt, hogy a hűtlen fél úgy ítélte meg, hogy a jelenlegi kapcsolat hullámvölgybe jutott. Bár nem lehet általánosítani, de a félrelépők többsége, aki házasságtörést követ el, boldog életet él egy boldog kapcsolatban, és nem is keresi onnan a kiutat.

3. A nők nagyobb valószínűséggel hűtlenek, ha épp az ovuláció időszakában vannak

Kutatók szerint a nők számára akkor leginkább vonzók más férfiak, amikor a leginkább termékeny szakaszában vannak a menstruációs ciklusnak. Ez az időszak az ovuláció, és az előtte lévő néhány nap. Ilyenkor a nők úgy érzik szexisebbek.

4. A férfiak, akik megcsalják a feleségüket, azt gondolják, így menthetik meg a házasságukat

Susan Mandel professzorasszony szerint a férfiak, akik szeretik a házastársukat, úgy gondolják, hogy ha kicsit kilengenek a kötöttségből, megmenthetik a házasságot. Úgy gondolják, hogy ha egyszer félrelépnek, bebizonyosodik, hogy a feleségük a legjobb, és majd nem gondolnak többé senki másra.

5. A hűtlenek általában le akarnak bukni

Legtöbbüknél hatalmas bűntudattal jár együtt a félrelépés! Óriási nyomásként nehezedik rájuk az az érzés, hogy mindjárt minden kiderül. Így valóban szeretnék, ha végül lebuknának, hogy ettől megszabadulhassanak. Úgy rendezik az eseményeket, hogy a partnerük mindenképp megtudja. Mindegy, hogy az inggallér rúzsos, vagy nyitva maradnak az e-mailek, csak valahogy kiderüljön.

Figyelj a jelekre, hogy te is kiszúrd, ha a párod esetleg hűtlen hozzád. Ha pedig te teszel hasonlót, jusson eszedbe, hogy mindig minden kiderül, jobb az őszinteség.

Forrás: INTIMZONA.HU/DMD

Vissza