Fáj a hátad? A megoldás a szex!

Az köztudott, hogy a szex nagyon jót tesz az egészségnek. Kalóriákat éget, komoly izommunka, és olyan hormonok szabadulnak fel közben, amelyek a kedélyünket jó irányba befolyásolják. Az viszont újdonság, hogy hátfájás ellen is a szex a legjobb „orvosság”.

Többféle hátfájás létezik, mindegyik kivédésére más és más pozíció a megfelelő. Az egész témáról szóló eredményeket nemrégiben egy kutatásban tették közzé. Stuart McGill, a waterlooi egyetem professzora sokáig kutatta a hátfájás javulása és a szexuális pozitúrák közti összefüggéseket. 10 szerelmeskedő pár gerincének mozgását vizsgálta különböző szexpózokban egy különleges infravörös és elektromágneses rendszerrel.

Kutatásai során kiderült, hogy a férfiaknak és a nőknek is megvan az a pozíció, ami leginkább segít a hátfájáson, vagy leginkább segít kiküszöbölni a hátfájás kellemetlenségeit szex közben. Régebben az volt a tudományos álláspont, hogy a hátfájósoknak a legjobb az ún. kanálpóz, amikor a nő és a férfi az oldalán fekszik, a nő háttal a férfihoz simul, és a férfi hátulról hatol be. Mára kiderült, hogy ez korántsem igaz.

A férfiak póza

A hátfájós férfiaknak a kutyapóz a legmegfelelőbb, ugyanis így nem terhelik a gerincet. Ha a hajlongás fájdalmas, akkor mindenképpen ez a póz ajánlott.

A nők póza

Szintén üdvös a kutyapóz azoknak a nőknek, akiknek előrehajolásnál rosszabbodik a hátfájásuk. Ha inkább a hosszas ülés okozza a kellemetlen fájdalmat, akkor a kanálpóz jó választás. Ha ezek a hölgyek a kutyapózt választják, akkor semmi esetre sem támaszkodjanak a könyökükre, inkább a tenyerükön nyugodjon a testsúly. A misszionárius póz abban az esetben ajánlott, ha a hátfájás folyamatos. Ebben a pózban terheljük ugyanis legkevésbé a gerincet és a derekat.

Mit lehet tenni?

A mozgás a kulcs, hogy megelőzd a hátfájást. Ha ülőmunkát végzel, akkor óránként állj fel, mozgasd át egy kicsit a tested. Járj el valamilyen tornára, edzésre. Mindenkinek az a legjobb, ha a szexuális együttlét alatt bármely pózt kipróbálhatja, és nem arra kell koncentrálnia, hogy épp melyik javasolt hátfájás ellen.

Forrás: IntimZóna

Vissza