Boldog vagy, vagy csak elégedett?

Amikor valakivel már hosszú ideje élünk párkapcsolatban, hajlamosak vagyunk úgy érezni, hogy ez a boldogság, igen, megtaláltuk. Minden működik, a hétköznapok elketyegnek a maguk lábán, semmi különös nem történik. Minden oké. De vajon erre vágysz? Ez lenne a boldogság?

Emlékszel még, milyen volt, amikor összejöttetek? Folyamatosan rá gondoltál, összerezzentél, ha csörgött a telefon. Enni és aludni is nehezedre esett. Amikor összeköltöztetek, azt gondoltad, tiétek a világ. Együtt feküdtetek, együtt keltetek, reggeli az ágyban, csókok, intim pillanatok együtt. A boldogság meghatározására nem is volt szükség. Már az boldogság volt, hogy együtt lehettek. Ahogy rád nézett, ahogy megérintett, ahogy megcsókolt…

Az évek csak teltek, úgy érzed, semmi sem változott, de valahogy mégis minden egész más lett. Talán azzal, hogy egymáshoz csiszolódtatok, kicsit el is tűntetek a kapcsolatban. Gondold végig, hányszor hoztál döntést csak saját akaratodból. Mikor tettél valami úgy, hogy igazán akartad? Van hobbid? Van valami olyan, ami csak rólad szól? Ha a válaszod nem, ideje végiggondolnod mindent.

Ekkor vagy igazán boldog egy kapcsolatban
Természetesen nem lehet általánosítani, hiszen a boldogság mindenkinek más és más. Ám azért mégis van néhány olyan dolog, ami fontos ahhoz, hogy boldog légy.

  1. Teljesnek érzed magad, akkor is, ha vele vagy, és akkor is, ha nem. Ő nem akadály, hanem segítő, gondos társ.
  2. A döntéseid a sajátjaid. Nem befolyásol, csak meghallgat, és ha kell, tanácsot ad.
  3. Ha távol vagytok egymástól, hiányzik.
  4. Mindig érezteti, hogy fontos vagy számára.
  5. A szex sokszor spontán. Az ő célja az, hogy neked minél nagyobb örömöt okozzon, és a te célod is ugyanez.
  6. Az lehetsz, aki vagy.


Az elégedettség nem boldogság. Vedd észre a különbséget!
Az elégedettség kétségkívül jó érzés. Már-már olyan, mint a boldogság érzése. Minden rendben, jól érzed magad. Amikor elégedett vagy, akkor hajlamos lehetsz arra, hogy összekeverd ezt a boldogság érzésével. Lássuk, mik azok, amelyek elégedetté tesznek egy kapcsolatban, ám nem biztos, hogy ezek alapozzák meg a boldogságot.

  1. Biztonságban érzed magad. A biztonság nagyon fontos egy kapcsolatban, megalapozza a közös életet, a jövőt is jobbnak látod általa.
  2. A szex nem rutinszerű. Igen, elégedettséggel tölthet el, hogy a szex jól működik köztetek. De ez tényleg boldogság lenne?
  3. Tudod, hogy számíthatsz rá. A jövőt közösen tervezitek, minden szépen halad. Ez elégedetté tesz.


A boldogság elégedettséget és nyugalmat hoz az életedbe. Nehezen lehet elérni, mert sokszor még magunk sem tudjuk, mi is jelent számunkra boldogságot. Azonban az, hogy elégedettnek érzed magad a kapcsolatodban, korántsem jelenti azt, hogy boldog is vagy. A boldogság kiteljesedés. Önmagad és a kapcsolatod felfedezésének az útja.

Forrás: IntimZóna

Vissza