Baráti nyomásra kezdik el szexuális életüket a tinik

Kétségtelen tény, hogy ma a média irányítja az életünket. A médiának nagyobb befolyása van a tinédzserkapcsolatokra, mint eddig gondoltuk volna.

A tinédzserek - főként vélhetően a médiából - olyan impulzusokat kapnak, amelyek arra kényszerítik őket, hogy idő előtt elveszítsék szüzességüket és szexuális életet éljenek. Amennyiben egy baráti társaságban csak egyetlen fiatalt fertőzött meg ez a nézet, az már közvetlenül is hatással lehet társaira. Egyszóval arra kényszerítik, de sokkal inkább késztetik a másikat, hogy idő előtt belekezdjenek egy szexuális kapcsolatba.

 

A tinik félnek, hogy lemaradnak társaiktól, így a 12-18 éves lányok közel 90 százaléka úgy érzi, hogy barátaik hatására nekik is idő előtt bele kell vágniuk egy szexuális kapcsolatba anélkül, hogy ők ezt maguktól még nem vagy csak később akarták.

Hazai szakértők szerint Magyarországon a legtöbb tini hazudik arról, hogy mikor veszíti el a szüzességét, így országunkban is egyre gyakoribbá, mondhatni divattá vált, hogy főként a lányok azon versengenek, hogy ki tudja előbb elveszíteni ártatlanságát.

A legfrissebb felmérések szerint a média által generált erkölcsi fertő olyannyira beférkőzött már Magyarországra, hogy minden harmadik 13 éves túl van az első szexuális élményein.

Vissza