Amikor a szerelem egy őrült száguldás, és amikor nem az

Képzeld el, hogy egy szánkópályán vagy. Kényelmesen elhelyezkedtél a szánkóban, meleg kabát van rajtad, sapka, sál és kesztyű is. A lábad vastag, bélelt hótaposó csizma tartja melegen. Minden tökéletes. Elindulsz a lejtőn, a táj elmosódik, és te csak sikítasz tehetetlenül, miközben az öröm és a félelem érzése árad szét a testedben. Elképzelted? Na, a szerelem pont ilyen.

Olykor csak pislogsz, milyen gyorsan történt minden. Egyetlen pillanat csupán, amikor elindultok, száguldotok és minden tökéletesnek tűnik. Örömmel vegyes izgalom van benned, és olyan, mintha kívülről néznéd magad.

De eljön az a pont, amikor már nem olyan jó móka ez az őrült száguldás. Van, amikor már úgy érzed, elég volt, lassítanál. De nem tudsz. A szánkó csak robog tovább a lejtőn, és nem lehet megállítani. Az öröm érzése egyre kisebb benned, a félelem és a bizonytalanság viszont egyre jobban növekszik.

Úgy érzed, nem ereszt ez a sötét valami, nem akarsz beleesni, nem akarsz beleragadni, de mégis engedsz, mert úgy érzed, nincs más választásod. A szerelem nem ilyen az elképzeléseid szerint. A szerelem csodás érzés, ami nem láncol le sehova. Nem kívánja, hogy akaratod ellenére száguldj a semmibe. De engedsz, egyre jobban elsüllyedsz ebbe a hamis érzésbe, ami valójában nem ad semmit, csak elvesz. De nem akarsz magányos maradni, nem akarsz soha többé egyedül lenni. Már annyiszor csaptak be, hagytak el, hogy nem akarod újra átélni.

Ezért a kapcsolatért sutba dobod az álmaidat, vágyaidat, csak sodródsz úgy, ahogy a másik akarja. Nem tudod, valójában mi is történik, csak élsz abban a látszatboldogságban, amit magad köré húztál ábrándokból. A vidám száguldásból őrült sodródás lesz, egymás mellett élés, megalkuvás, megalázkodás.

Ám vannak olyan kapcsolatok, amelyek az őrült száguldásból csendes együtt suhanásba hajlanak. Varázslatos kiegészülés ez, amit átélhetsz így. Ezek azok a kapcsolatok, amelyek begyógyítják a lelket. Ám nem könnyű rátalálni erre a férfira. Sokszor csak akkor veszed észre, milyen értékes, amikor te magad már többször csalódtál. De ez a férfi segít jobb színben látni a világot. Segít újra hinni, újra bízni. Mellette újra érzed, van értelme az életnek, hiszen hagyja, hogy önmagad legyél újra.

Nem lehúz, hanem felemel téged. A puszta tény, hogy melletted van, melegséggel tölt el. Tudod, hogy a szerelmed iránta egyre csak nőni fog, ahogy az időben haladtok előre. Biztonságban érzed magad mellette, holott ő nem éppen az a fickó, akit elképzeltél magadnak egykor. Ha csak úgy találkoztok, lehet, hogy észre sem veszed. Nem az ideálod, lehet, hogy külsőre nem is tetszik egyáltalán. Mégis tudod, hogy mellette akarsz maradni, mert az ő szerelme megbecsül téged, tiszteli a te szerelmed, nem kér, nem vádol, csak ad és kiteljesít. És ahogy egyre jobban érzed őt, a láng egyre nagyobb és nagyobb lesz. Egyszer csak már olyan nagy, hogy nem is lehetne eloltani. Életetek végéig is tudna lobogni.

Forrás: IntimZóna

Vissza