A nagy igazi-kérdés

Minden nő (és férfi) álma, hogy megtalálja az Igazit! A tényleges Igazit! De van Igazi? Vagy vannak Igazik? És egyáltalán mi az, hogy Igazi? Ki az Igazi?

Egyes pszichológusok szerint több Igazi van! De hát akkor azok közül is van „legIgazibb”? Vagy az egész csak okoskodás és kitaláció? Mindenesetre tény, hogy van párunk ezen a bolygón. Van valaki (vagy valakik) aki lelki társunk, akit úgy érezzük, hogy másik felünk lehet, és igazán közel tudunk engedni magunkhoz. És igen, ilyen személy több is lehet az életünkben. Ezt a Valakit megtalálni nem könnyű feladat! Hiszen sokszor érezzük úgy „Igen, végre megtaláltam”!

De valójában kit is? Egy elképzelt álomlovagot? Egy herceget, aki minden kritériumnak és elvárásnak megfelel? Aki szemében tökéletes Nőnek érezhetjük magunkat? Aki mellett kiteljesedhetünk, és aki mindenben támogat minket? És mi van akkor, ha ez az álom egy csapásra véget ér, és úgy érezzük mind csak hamis illúzió volt? Mikor kiderül, hogy hercegünk valójában egy álruhában megjelenő csúf béka, és hirtelen tör ránk a megvilágosodás, hogy számunkra nincs is igazi.
Ekkorra már szép lassan beletörődünk, hogy mi vagyunk az egyetlen kivétel a Földön, aki egyedül marad, akit elkerül az Igazi megtalálhatóságának reális esélye is. Hiszen természetesen mindenkit megvisel egy esetleges szakítás, ami után hajlamosak vagyunk az ellenkező nemtől való elfordulásra. Ez az a lelkiállapot azonban, amin túl kell lépnünk.

Kapcsolat=karmikus feladat

Én azt a filozófiát vallom, hogy az egyes találkozások nem véletlenek. Ezen a Földön mindennek megvan az oka, így a különböző kapcsolatok kialakulásának is. Lehet ez egy karmikus feladat, vagy akár olyan kapcsolat létrejötte, mely valamilyen módon irányítani fogja életünket.
Ilyen karmikus feladat lehet pl. a másik nem tiszteletére, annak megbecsülésére való tanítás, vagy olyan erő keletkezése önmagunkban, amely ebből a kapcsolatból ered, és kihat egész létünkre. Vagy akár olyan befejezetlen karmikus feladat, mit nem teljesítettünk előző életünkben, és most ez által nyílt lehetőség számunkra, hogy befejezzük azt.


Ez egy nagyon bonyolult körforgás, amit mi, emberek igazán nem is foghatunk fel, de azt biztosan megállapíthatjuk, hogy nincsenek felesleges találkozások.
Minden találkozásnak megvan a miértje, vagyis minden egyes kapcsolat tanít minket. Az ebben rejlő tanítást-konklúziót kellene megértenünk ahhoz, hogy túllépjünk egy-egy megromlott kapcsolaton, és megtaláljuk azt a Valakit, aki igazán méltó társunk lehet.


Ezt felismerni nem lehetetlen küldetés! Kitartónak kell lennünk, és el kell hinnünk azt a tényt, hogy igenis nekünk is megvan a társunk. Nem szabad a túlzott követelmények felállításának rabjaivá lennünk, elszigetelődnünk és kétellyel fogadni az ellenkező nemtől való közeledést. Csak a lelkünkre és megérzésünkre kell hallgatni, mikor a szív felülemelkedik az ész erején.


Aki feleslegesnek tartja magát a kérdést is, hogy: Tényleg van olyan ember a világon, aki Igazi társunk lehet egy életen át? Annak szintén csak egy kérdéssel lehet válaszolni: Mi az élet értelme? És itt a megoldókulcs.

Forrás: INTIMZONA.HU/DMD

Vissza