A hormonok játékai

A hormonjaink sakkban tartanak bennünket. Úgy játszadoznak velünk, ahogy a kedvük tartja. Számtalan tudományos kutatással bizonyították már, hogy a szexuális életünk a hormonoktól függ. Az, hogy mikor akarjuk, az, hogy kivel, mind-mind a hormonjainkon múlik.

A férfiak tesztoszteronszintje egész nap váltakozó. Reggel, ébredés után 15-20%-kal magasabb, mint átlagos esetben, e miatt van a férfiaknak reggelente merevedésük. A nap többi részében is vannak emelkedések a hormonszintben. Ilyenkor persze mindennél jobban akarják a szexet.

De mi a helyzet a nőkkel? Az ösztrogén és a progeszteron szintje reggel nem olyan magas, így a nők ebben a napszakban nem olyan intenzitással akarják a szexet. Az ő hormonszintjük délig emelkedik, majd megáll, és este ismét emelkedik.

Jó játék, igaz? A szex a nőknél és a férfiaknál is nagyon fontos, mindkét nemnél találunk kiugró eseteket, akik mindig, mindenhol csak szexelnének (talán a férfiaknál ez gyakoribb). A legalapvetőbb különbség abban van, hogy máskor vannak abban a hormonális állapotban, hogy igazán kívánják a szexet.

 

 

A metszéspont

Dél körül mindkét nem hormontermelése megérkezik a napi maximumra. Ilyenkor a férfi és a nő egyaránt élvezi, kívánja a szexet. De hát nagyon kevésszer tehetjük meg, hogy a nap közepén bújjunk össze a párunkkal. Milyen okosak a mediterrán országokban, az a hosszú szieszta minden nap…

A hormonok támadását mi nők rendszerint egy csomó csokival győzzük le. A férfiak nehezebb helyzetben vannak, mivel nekik dél körül ugrásszerűen nő meg a tesztoszteronszintjük, és ez a nap folyamán még hatszor megtörténik. A nő hormonszintje este 5-6 óráig nem emelkedik. Kutatások szerint délután 4 óra körül a legalkalmasabb az időpont egy kis szexre. A gyermeknemzés szempontjából is ez az időpont a legideálisabb.

Újabb távolodás

Este, amikor a nő és a férfi végre otthon vannak, és megtörténhetne az együttlét, mindketten fáradtak az egész napos munka után. Ilyenkor a hormonok szintje is csökken. Este 6 és 7 óra között a férfinál még van egy ugrásszerű hormonszint-növekedés, de ha a párnak gyermekei vannak, ez az időpont teljességgel alkalmatlan az együttlétre. Ezután a férfi érdeklődése egyre csökken, a nő még este 10-11-kor is kapható lenne egy kis szexre, de ilyenkor a férfi már csak pihenne.

Mindent összegezve a délutáni együttlétnek van a legnagyobb esélye, ezért ha tehetitek, használjátok ki a szabadságot.

Forrás: IntimZóna

Vissza