7 ok, amiért érdemes minél többet szexelned

Valószínűleg nem kell sok meggyőzés számodra, hogy benne legyél egy kis hancúrban a partnereddel. Jó, ha tudod azonban, hogy az egészséges szexuális élet élvezete mellé társul jó néhány egészségügyi előny is.

A legfrissebb tanulmányok szerint a hétköznapi szex - ami egy-két együttlétet jelent hetente – nagymértékben javíthatja az egészséged. Íme, 7 ok, amiért érdemes gyakran élned a szex lehetőségével.

1. Fiatalabbnak tűnsz
Dr. David Weeks, a Royal Edinburgh Kórház klinikai neuropszichológusa kutatásából kiderült, hogy akár öt-hét évet is letagadhat a tényleges életkorából az, aki aktív szexuális életet él. A szexben nem a mennyiség számít elsődlegesen, hanem ugyanilyen fontos a minőség is. Jobban célt érsz, ha a szexben szeretet, szerelem is van.

2. Növeli a termékenységet
Ez zene minden férfi fülének. Tanulmányok szerint minél többet szexelsz, annál jobb minőségű lesz a sperma. Spermavizsgálatok során kimutatták, hogy akkor a legjobb minőségű, ha a vizsgálat előtt kevesebb mint két nappal történt szexuális aktus. Tíz napos absztinencia után jelentősen csökkent a minőség.

3. Segít a megfázás és az influenza elleni küzdelemben
Heti egy-két együttlét hatására növekszik a szervezetedben az immunglobulin mennyisége. Ez megvédhet a megfázás és az influenza ellen. Az egyik tanulmányban leírták, hogy a rendszeres (hetente többszöri) szexuális életet élő embereknél 30%-kal volt magasabb az immunglobulin ellenanyag szintje, mint azoknál, akik tartózkodtak a szextől.

4. Véd az öregedés jelei ellen
A testedben van egy természetes szteroid, a DHEA, amit „öregedésgátló hormonnak” is neveznek. Ennek magas szinten tartása elengedhetetlen ahhoz, hogy a szervezeted minél tovább fiatal maradjon. Orgazmus után a DHEA szintje ötszörösére emelkedik.

5. Csökkenti az inkontinencia kockázatát
A jó szex igazi nagy edzés a nők medencefenéki izmaira. Ezek az izmok segítenek a vizelettartásban. Ha elég erősek, akkor nem lesz problémád a vizeletcsepegéssel

6. Megakadályozhatja a szívrohamot
Sok tanulmány kimutatta, hogy a rendszeres szex képes megakadályozni a szívrohamot.

A belfasti egyetem egyik tanulmánya megállapította, hogy heti háromszori szex segít csökkenteni a szívroham vagy a stroke kockázatát.

Egy másik, izraeli tanulmány azt állapította meg, hogy a heti két orgazmust átélő nők 30% -kal kevesebb eséllyel lettek szívbetegségek, mint azok, akik nem szexeltek, vagy nem volt orgazmusuk.

7. Viszlát álmatlanság!
Az orgazmusban felszabaduló oxitocin nagy előnye, hogy segít az elalvásban. Az orgazmus után felszabaduló oxitocin végigfut a szervezeteden, és lelassítja azt.

Na, ugye, milyen jó dolog a szex? Már tudjuk, ma este mi lesz a programod…

Forrás: Intimzóna

Vissza