6 étel és ital, ami totálisan megöli a szexuális életed

Azt már mindenki jól tudja, hogy mely ételek és italok vannak pozitív hatással a libidóra, ám arról kevesebb szó esik, hogy melyek azok, amelyek végképp elronthatják a romantikus terveket.

A szex egy nagyon erőteljes hajtóerő, amely sokkal több hasznot nyújt, mintsem az emberi faj szaporítása. Amellett, hogy javítja a hangulatod, kiváló egészségjavító, egészségmegőrző szerep is jut neki. Az afrodiziákumok létét sokféle kutatás támasztja alá, elmondják, milyen hatással vannak a hormonjainkra, hogyan befolyásolják a hangulatunkat, így a libidót. Ám ezek ellentétei, azaz az anafrodiziákumok már nemigen rendelkeznek ilyen tudományos alátámasztással. Többnyire szájról szájra terjesztik a tapasztalatokat, melyek szerint ez, vagy az az étel/ital így, meg így hatott. Ezek azonban általában légből kapott híresztelések, vagy gyenge kutatási eredményeken nyugvó állítások.

Vitathatatlan azonban, hogy léteznek olyan élelmiszerek, amelyek nem segítenek a szexuális teljesítmény fokozásában, inkább rombolják azt. Ahogy mindennel kapcsolatban, itt is érdemes betartani a „mindent csak mértékkel” elvet.

Lássuk hát azt a 6 ételt és italt, amelynek fogyasztása nem túl okos dolog, ha épp szexelni szeretnél a pároddal.

Szója alapú élelmiszerek

Ne aggódj, nem kell teljesen lemondanod a fincsi szójatejről vagy joghurtról, ám jól teszed, ha egyszerre nem fogyasztasz belőlük sokat. A tofuról például már bebizonyították, hogy alacsonyabb tesztoszteronszinthez vezet a rendszeres, gyakori fogyasztása, valamint csökkentheti a spermiumok számát is. Ahhoz azonban átfogó, nagy kutatás még nem áll rendelkezésre, hogy ki lehessen jelenteni azt, hogy a szója és a libidó csökkenése közvetlenül összefügg. Azért jobb félni, mint megijedni, nem igaz?

Telített zsírokban gazdag ételek

A telített zsírok sajnos hozzájárulnak ahhoz, hogy szervezetedben nagyobb eséllyel tömődjenek el a létfontosságú artériák. Fogyasztásukkal romlik a vér áramlása, gyarapszik a súlyod, ami pedig merevedési zavarokhoz is vezethet. Ez pedig – akárhogy is próbálnánk szépíteni – bizony hozzájárul a szexuális életed romlásához. Emellett a helytelen táplálkozás cukorbetegséghez, magas vérnyomás kialakulásához is vezethet, ezek pedig szintén negatívan hatnak a libidódra.

Egyes növényi olajok

Egyes növényi olajokban többségben vannak a többszörösen telítetlen zsírok. Ezek a tesztoszteronszintre hatnak nagyon rosszul. A tesztoszteron pedig szerepet játszik mind a férfiak, mind a nők libidójának mértékében. Érdemes hát hidegen sajtolt, extra szűz növényi olajokat választanod a főzéshez, salátákhoz.

A nagy, egészségromboló mumus, a só sajnos valóban rossz hatással van rád, ugyanis nagymértékű fogyasztása magas vérnyomáshoz, szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához vezethet. Ezek pedig szép lassan, de biztosan megölik a libidót.

Alkohol


Erről már nagyon sokszor és sokat beszéltünk, írtunk. Az alkohol rendszeres fogyasztása csökkenti a tesztoszteron szintjét, és növeli az ösztrogénszintet. Ez együttesen hat a libidóra. Igaz, hogy átmenetileg úgy érzed egy-egy ital elfogyasztása után, hogy tiéd a világ és bármire képes vagy, az alkohol erősen depresszív dolog. Megnehezíti a merevedést, annak megtartását.

Cukor

A cukrok feldolgozásához inzulinra van szükség. Minél több a cukor, annál többre. Az inzulin állandó növekedése pedig csökkenti a tesztoszteronszintet. Az olyan szénhidrátok, amelyek gyorsan növelik a vércukor-szintet (ilyen pl. a tészta), arra késztetik a hasnyálmirigyet, hogy inzulint termeljen. Ezért teszed jobban, ha többnyire inkább könnyű, egészséges ételeket fogyasztasz, amelyek szénhidrát-tartalma lassan növeli a vércukor-szintet, és könnyebben bomlik le (ilyenek a zöldségek, a gyümölcsök és a teljes kiőrlésű gabonák is).

Forrás: IntimZóna

Vissza