5 dolog, amit az anyukámtól tanultam a szerelemről

Fiatalabb koromban sokszor éreztem azt, hogy az anyukám túlságosan beleszól az életembe, mindent tudni akar. Most, hogy már én is anya vagyok, egyre jobban értem és érzem az ő álláspontját.

Egy anya nsha nem akarja a gyermekét összetört szívvel látni. Mindent megtesz, hogy megóvja őt, és hidd el, sokkal több tapasztalata van az élet minden területén, mint neked.

Íme, az az 5 dolog, amit én tanultam anyukámtól a szerelemről:

1. A szerelem önzetlen.

Nem szerethetsz úgy valakit, hogy teljesen kisajátítod, nem adsz teret neki. A férfiak nem bírják ezt, és egy idő után szabadulni akar majd.

2. A szerelem vak, de neked nem kell annak lenned.

Lehetsz nagyon szerelmes, láthatsz mindent rózsaszínben, de azért jól nyisd ki a szemed és főleg a szíved. Kövesd a megérzéseidet, és akkor hosszú távon boldog lehetsz.

3. Bizalom nélkül nem megy.

Ugye elvárod, hogy a párod higgyen neked, bízzon benned? Neked is ezt kell tenned. Amint ez a sérülékeny egység megbomlik, már nagyon nehéz visszatalálni egymáshoz.

4. Nincs többé kínos csend

Ahhoz, hogy szeressétek egymást, nem kell feltétlenül folyton beszélni. A férfiak különben sem bírják a szószátyár nőket. Máshogy is lehet „beszélgetni”, nem csak szavakkal.

5. A szerelem akkor igazi, ha az mersz lenni előtte, aki vagy

Ha nem mutatkozhatsz előtte nyugodtan mackónadrágban, vagy smink nélkül, akkor megette a fene az egészet. Ez nem azt jelenti, hogy legyél slampos vagy ne moss hajat, hanem azt, hogy mindig légy önmagad. Ha neked épp mackónadrágban esik jól a kanapén üldögélni, akkor tedd azt.

A tanácsok azért vannak, hogy elgondolkodjunk rajtuk, és saját belátásunk szerint fogadjuk meg azokat, vagy épp vessük el. Én megfogadtam anyukám tanácsait, és bejött. Neked vannak ilyen örökérvényű igazságaid, amelyeket édesanyádtól tanultál? Oszd meg velünk!

Forrás: INTIMZONA.HU/DMD

Vissza