5 dolog amit a szerelmed nem kérhetne tőled

Sokan mégis megteszik

 A normális párkapcsolatban mindkét félnek ugyanolyan jogai vannak. Amennyiben az egyik folyamatosan elnyomja a másikat, akkor nem beszélhetünk egészséges viszonyról. Nézzük, melyek azok a dolgok, amelyeket soha nem kérhetne tőled a párod!

1. Tegyél olyat, amit nem szeretnél
A párkapcsolat alapját az adja, hogy a két fél kész kompromisszumokat kötni. Ahhoz, hogy működni tudjon, találni kell közös megoldásokat, amelyek mindkét félnek megfelelőek. Ha azt érzed, a párod elnyom, mindig az ő igaza érvényesül, szinte semmibe nincs beleszólásod és folyton olyanokat kér tőled, amit nem szeretnél, akkor nem ő az igazi számodra.

2. Add fel a karrieredet miatta
Ne engedd párodnak, hogy azt kérje tőled, hagyd ott a munkahelyedet és minden idődet töltsd a családoddal. Ha túlságosan féltékeny a munkatársaidra vagy attól tart, többet fogsz keresni nála, akkor sürgősen el kellene beszélgetned vele.

3. Add meg a jelszavadat
Legyen szó párkapcsolatról vagy házasságról, mindkét félnek kell, hogy legyen privát szférája. A személyiségi jogaidhoz hozzátartozik, hogy nem vagy köteles senkinek kiadni a jelszavaidat, belépési kódjaidat. Nem csak bosszantó, hanem sértő is, ha párod ellenőrzés céljából el akarja kérni ezeket.

4. Hanyagold a barátaidat
Soha ne maradj hosszú távon olyan pasival, aki folyton kritizálja a barátaidat vagy a családtagjaidat és arra kéri, hanyagold őket. Semmi ne tántorítson el attól, hogy segíts megszervezni a nővéred esküvőjét vagy részt vegyél a munkahelyi csapatépítő hétvégén.

5. Változtass a külsődön
Természetes, hogy igyekszel úgy kinézni, hogy tetsszél a párodnak, ám ha ő kéri azt, hogy fogyj le 10 kilót vagy átlagos testalkatodból varázsolj modellalkatot, esetleg csináltass magadnak műmelleket, akkor bizony nagy baj van a párkapcsolatotokkal. Ez ugyanis azt jelenti, nem fogad el olyannak, amilyen vagy.

 

Forrás: bien.hu
 

Vissza