3 nyári szexveszély

Most már hivatalosan is beköszöntött a nyár, ezért összegyűjtöttük, hogy milyen veszélyekre érdemes odafigyelni ez elkövetkezendő forró napokon.

Bizonyára gondoltál már arra, milyen szuper lenne egy medencében vagy pezsgőfürdőben szexelni. Lehet, hogy már volt is részed hasonlóban. Gondoltad volna, hogy ezek a kalandok egyáltalán nem tesznek jót az egészségednek? A közösségi medencékben különböző vegyszerekkel tartják fenn a megfelelő pH-értéket, a fertőzések elkerülése miatt klórozzák a vizet. Ez az algák ellen is jó. Még az otthoni, kerti medencékben is ajánlatos a vegyszerezés, ami viszont nem a legjobb, ha épp szeretkezni próbáltok a vízben. Ilyenkor ugyanis a nő – pulzáló mozgás miatt – a vegyszerekkel is nagyobb dózisban találkozik, valamint a hüvelybe is jut a vegyszerezett vízből, ami fertőzéseket, fájdalmat okozhat. Az óvszer használata megoldást jelentene, de a vegyszerek a latexra sincsenek jó hatással, így az sem a legjobb választás. Érdemes tehát végiggondolni egy-egy ilyen strandos kalandot, és a szeretkezést későbbre halasztani, amikor a körülmények biztonságosabbak.

Mire kell még vigyázni a nyár folyamán?

Lássunk 3 olyan szexveszélyt, ami könnyedén elkerülhető:

1. Homok mindenütt

Amikor a homokos parton belefeledkeztek a pillanatba, akkor is legyetek észnél! Szuper érzés, amikor a langyos homok a bőrödhöz ér, még belegondolni is izgalmas, ám ha nem figyeltek, könnyen kellemetlenség lehet a nagy szeretkezés vége. A hüvelyhez jutó homok borzalmas irritációt okozhat, és nagyon nehéz eltávolítani, azonnal édesvízre van szükség hozzá, mert a sós víz csípi a kidörzsölt területet.

Így lehet elkerülni: Használd a józan eszed! Terítsetek a földre egy törölközőt vagy pokrócot, így biztos, hogy felejthetetlen élményben lesz részetek.

2. Húgyúti fertőzések

Egy 2013-as tanulmány szerint a húgyúti fertőzések száma nyáron nagyon megemelkedik. Valószínűleg ez azért van így, mert az emberek a melegebb hónapokban többet szexelnek. A baktériumok pedig nagyobb valószínűséggel szaporodnak háborítatlanul, mivel a hőmérséklet jobban kedvez nekik, mint a hideg évszakokban.

Így lehet elkerülni: Igyekezz még nagyobb figyelmet fordítani a nemi szervek higiéniájára. Ha erős, tartós vizelési ingert tapasztalsz, fájdalmas a vizelés, görcsök gyötörnek vagy lázas vagy, keresd fel az orvost, aki azonnal tudja majd a megoldást.

3. Leégés az intim területeken
Akármennyire furcsa is, egyre nagyobb teret kap a nudista strandolás (persze ezt csak a kijelölt helyeken szabad, vagy természetesen otthon). Ennek pedig olyan következményei is lehetnek, amivel lehet, hogy elsőre nem számolsz. Azok az intim területek, amelyek egy normál strandon, tengerparton nem „látnak” napot, a nudista strandon vagy az otthoni kert rejtekében sajnos nagyon leéghetnek. A mellbimbó például kifejezetten „hajlamos” a leégésre.

Így lehet elkerülni: Használj magas fényvédő faktorral rendelkező napvédőt, kifejezetten figyelj oda ezekre az intim területekre, és egy napozás alatt többször is kend be a bőröd. Legalább 30 perccel a napozás megkezdése előtt kend be magad a napvédővel.

Forrás: IntimZóna

Vissza